keskiviikko 14. toukokuuta 2014

sitä sun tätä

Sunnuntaina olimme match show'ssa Voltin kanssa. Mun maailman pätevin pieni eläin makoili toista tuntia rauhassa seinän vieressä ahtaassa, meluisassa hallilla häntää heiluttaen. Löysi sitten rapsuttajan Hannan tytöstä, joka uhkaili varastaa sen. Onneksi pidin hihnasta kiinni ;)
Kehässä esiintyi hyvin, mitä nyt ravissa menee seuraamis moodiin. Mutta antoi räplätä rauhassa ja siitä tuomari kuka lie mainitsi erikseen kun kuulemma eivät tälläiset yleensä anna. Tälläiset? Paimenlinjaiset? Lyhytkarvaiset? Totesi sen työlinjaiseksi. Mikä lie sitten onkaan, harrastuslinjainen?

Lisäksi illalla vähän tokoa. Primillä on enemmän intoa kuin järkeä tai osaamista, mutta asenne on kiva eli sillä mennään nyt. Häiriöherkkä on vielä, ehtii nähdä paljon. Toisaaltaan tsemppaa hyvin. Mutta se on nuori, ehtii ja kerkee. Tehdään nyt rauhaksiin. Lauantaina on koe, mennään nyt toisen kerran alokasluokkaan kun ne kaukot ei vielä toimi tarpeeksi hyvin.
Voltti oli kanssa vireinen odottelusta ja ylivireisenä tunnariin. Argh. Ihan sähläystä. Toisella kerralla korrekti. Muuten ihan ok, ei se mikään superhyper ole, mutta minulle riittävän ihana :)

Maanantaina aksaa Janitalla Voltilla. Taas muistutuksia niistä linjoista yms. Mutta olihan kohtuullinen kaikenkaikkiaan. Rimat 65cm ja etenkin aluksi muutamia alas :/ tarttee treenata, mutta ne vähän ahdistaa minua.

Tiistaina käväisin Ojakkalan hallilla lähinnä vähän kontakteja treenaamassa molemmilla. Prim teki hiukan ohjauskuviota myös & pujottelua. Palkkaillaan nyt  pysäytyksiä Voltilla. Se on vähän hiinä ja hiinä pysähtyykö kisoissa ja toisaaltaan treeneissä voi alkaa himmailla todella liian aikaisin. 
Prim saisi mennä reippaammin puomin ja keinun, mutta paikka on selvän oloinen eli en anna itselleni lupaa ahdstua. Pujottelu kehittyy, aina ei vaan osaa/jaksa tahdittaa oikein, mutta nyt ei jättänyt väliin vikaa.
Sain myös tehdä hiukan ihanalla Kärppä lakenoisilla, kiitos Marille. Olipa hauska koira! Onneksi meille ei mahdu yhtään... 

Keskiviikkona tokoilua molemmilla koulutuksia ennen ja jälkeen. Voltti toimi myös apukoirana koulutuksissa ja se suoriutui siitäkin 10+ arvosanoin. Primin keskittymiskyky ei vielä riitä. Mutta sitäkin pitäisi alkaa kehittämään.

Tänään paimennusta ja jos huomenna epiksiin AST:ille. Kun hienoa ilmaankin luvattu. 
Lauantaina tokokoe ja sunnuntaina se näyttely. Onhan tässä kaikenlaista! Ei ehdi laiskana olla. 

Ja paras uutinen viikolle, Primin viralliset tulokset tuli Kennelliitosta: lonkat A/A ja kyynäret 0/0. JEE! Kun Dilläkin terveet (A/B ja 0/0), vielä Whoopyn tuloksia odotellaan, mutta läksivät terveinä. Hurjan hienoa. 
Minulla on kyllä ollut aikamoinen tuuri nyt näiden kanssa kaiken kaikkiaan. Molemmat pentueet terveitä, aikamoisen mukavia luonteiltaan ja kivoja harrastuskoiria. Ja ihanan perheet :o)

Nyt tarvitsisi pienesti miettiä arvokisoja. Osallistua vai ei. Alunperin sanoin etten SM-kisoihin lähde, mutta mutta... siis kumpiinkaan, agility ja toko. Mutta. Mietitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti