keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pennut muuttivat

Siirsimme pennut pieneen aitaukseen olkkariin takkahuoneen hiljaisuudesta. Yleensä vaihdan pentujen asuinpaikkaa vasta kun ne ovat noin kolme viikkoisia, mutta nämä pupsit alkoivat olla niin eläväistä sakkia, että katsoin tulleen aika antaa niille enemmän nähtävää ja koettavaa.
Kaikki ottivat muuton lungisti, niin pennut, Voltti kuin muutkin meidän perheen eläimet. Voltti taisi olla isosti onnellinen kun pääsi enemmän perheen pariin eristyksestä! Se saa liikkua vapaasti aitaukseen ja pois. Valitsee yhä enemmän sen pois version.

Pennut saivat eilen maistella ihan vähän raakaa jauhelihaa ja pienen epäröinnin jälkeen se upposikin oikein hyvin. Tänään jo melkein heti tajusivat mistä on kyse, ahneimmat jo itse menivät lautaselle ahmimaan herkkua. Annoin kaksi kertaa aivan nokareet, lähinnä totuttelun takia.

Muutenkin pentujen viikko on täynnä uusia asioita muuton ja jauhelihan lisäksi. Ne saavat aitaukseen vähitellen erilaisia pintoja ja lelujakin. Aloitan antamaan enemmän muuta ruokaa loppuviikosta ja myös madotan pennut ensimmäistä kertaa, Voltin samalla tietysti myös. 
Lisäksi pupsit ovat jo tavanneet vieraita ihmisiä enemmän. Ne ovatkin varsin sosiaalisia tapauksia hakeutuen jo ihmiselle ja nauttivat rapsutuksista sekä kiipeilevät syliin.


1 kommentti:

  1. Nyt se sun rooli kasvattajana sitten suurenee ja Voltin pienenee 😍

    VastaaPoista