keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

juoksukontaktit *kirosana*

Olen oikeastaan koko vuoden treenannut kontakteilla juoksu versioita Voltilla. Sillähän on ollut ns. molemmat, hiukan epävarmoja kumpikin.

Puomilla olen juoksuttanut lelulle. Lelun paikka on ollut hankala, liian kaukana niin loikkaa ja liian lähellä niin tulee sellainen kuono tömähdys maahan kovasta vauhdista. Mutta kovaa menee.
Päätin kokeilla länkiä apuna ja silloin palkan saa kauemmaksi. Oli aika hyvä ja onnistumisia tuli. Voltti vaan jotenkin hiukan himmaili jos ja kun lelua ei ollut, mutta ajattelin sen menevän ohi.
A:lla on tehnyt vain juoksupuomia ja se on ollut ihan kelvollinen. Pumpperia ajoittain käyttänyt sekä lelua maassa/heitettynä.

Kisoissa olen sekä pysäyttänyt (=hiukan himmannut) että antanut juosta, yksi puomi virhe ennen viime viikonloppua. Nyt tuli toinen ja A:ltakin saimme virheen toiselta radalta. Tylsää ja turhauttavaa. Puomi oli taas erilainen kuin mikään aiempi ja kyllähän se sen viimeisen askeleen venytti yli reilusti.
(Hyppyradalla yksi hyppy pomppasi mun eteen, Voltti kääntyi liian hyvin ja väärään putken päähän, muuten ok rata. Agilityradalla ne 10vp ja himmailu keinulla, joka aiheutti harmaita hiuksia. Vikan agilityradan keskeytin kun ei tullut (huonoon) ohjaukseen ja virhe. Rimat oli 65cm ja kaikki pysyneet ylhäällä, en enää halunnut hypyttää enempää kun oli se virhekin.)

Eilen treenasin. Pysäytyspuomi ja juoksu A. Mennään sillä, himmailkoot loppuun jos haluaa. Juoksupuomissa on ihan älytön työ ainakin maksikoiralla ja en ehdi vaan treenata sitä tarpeeksi enkä vaan saa selkeää juoksurytmiä aikaiseksi Voltille. Huonosti tehdyt pohjat kostautuu tässäkin asiassa.
Palkkailin myös käännöksiä, yritän vahvistaa käännöskäskyä. Voltilla on olemassa suuntakäskyt ja olen nyt ottanut ne takaisin ohjausta vahvistamaan. Jos ja kun jää vähän taemmaksi ohjaamaan, ei lisävahvistus huono ole. Lisäksi kun Voltti on ns. kuunteleva koira, niin näillä voisi olla jotain merkitystäkin.
Suullisiin suuntakäskyihin itsellään en luota, kyllä koira menee ohjauksen ja ohjaajan mukaan. Vahvistuksena kuitenkin oikein hyvä. Lisäksi tuleehan siinä samalla hyvää jumppaa niin mielelle kuin kropallekin.

Ja Notte, meidän ilopilleri. Se on vaan niin älyttömän hauska sheltti. Päässyt nyt hiukan tekemään myös ja sillä on vaan niin kivaa. Häntä heiluu ja yrittää mennä minkä kintuistaan pääsee. Eihän se vielä mitään osaa, muttei tarvitsekaan. Aloitellaan nyt vähitellen ohjauksiin tulemista.
Hypyn tarjoamista tehtiin muutama kerta ja meni melkein överiksi, se on vaan niin kivaa pomppia niitä (just ja just maasta irti olevia rimoja) yli. Putkiin hakee mukavasti myös, kohta ei ehkä saa putken ohi.
Nottelle nyt ajattelin kokeilla juoksukontakteja kuitenkin, ajatuksella kerran vielä. Olen aloitellut ihan alasmenoa puomilla, juoksee edessä olevalle palkalle. Nyt näyttää hyvältä, katsotaan parin vuoden päästä mitä mieltä olen.
1 kommentti:

  1. No et nyt oo antamassa periksi juoksupuomin suhteen :D Kesällä kiva treenata se kentällä kuntoon, eiks je?

    VastaaPoista