lauantai 11. toukokuuta 2019

katsomassa lampaita, paimentamisesta ei voi puhua




Meillä kävi pieni porukka Eija Waltarin luona näyttämässä koirilleen lampaita. Omista oli kaikki kolme mukana. Voltin keskimmäisestä pentueesta siis Vinkki, Vola ja Bou. Viimeisestä Ledi ja Vänkä. Lisäksi Tanjan osaava Tara kävi fiilistelemässä ja näyttämässä vähän mallia.







Voltti nyt tiesi ja muisti mitä lampaat ovat. Isolla pellolla ei enää riittänyt osaaminen hakea lampaita kauempaa (siis ei oikeasti edes kaukaa....). Treenasimme poipäin ajoa hiukan, se oli vuosia sitten jo Voltille vaikeaa. Mutta ehkä treenamalla tämäkin asia paranisi, Eläkelaji Voltille?






Ensikertalaisille lampaat esitettiin niiden ollessa pienessä aitauksessa ja koirien reaktioita ulkopuolella liinassa katsottiin.
Bou oli innokas, ehkä hiukan kummissaan mitä ne olivatkaan. Vinkki ei oikein innostunut moisista ja Vänkä lähinnä hengaili samoin kuin veljensä Ledi.








Menimme pienelle aidatulle laitumelle, jossa lampaat olivat vapaana. Vola oli liinassa lievästi ehkä räyhäkäs. Kuitenkin kyseli paljon ja hetkittäin näytti ihan olevinaan tajuavan mistä olisi kyse. Toisella kierroksella Tanja ei pitänyt liinasta kiinni ja koira oli paljon vähemmän takki auki menossa lampaille. Hetkiä oli, mutta näin äkkiseltään ei ihan päässyt vielä lamppu syttymään pään päällä. Selkeästi 3-5m ja sitten piti kysyä Tanjalta, että ihanko oikeasti.

Boulla oli hienoja hetkiä ja se oli ehkä itsevarmempi kuin tytöt. Näyttäisi, että se ehkä ihan syttyisi ja voisi jonkun sortin harrastuspaimen tullakin.
Vinkki on niin kiltti ja kuuliainen. Päästimme irti sen hetken päästä ja vähän kun innosti niin alkoi jonkun sortin paimenkoiraa löytyä. Mutta onhan se ujo vielä ja niin kiltti. Tosin mehän saimme kaksi lammasta yli aidan....






No pikkupojat. Ledi ja Vänkä lähinnä taisivat hengailla siellä. Ledistä sai jo ihan edustavia kuvia lampaiden kanssa, mikä tärkeintä. No ehkei. Vänkä taas... en minä jaksanut kauaa sen kanssa siellä puuhailla, se lähinnä halusi olla mukana ja lampaat taisi olla sen mielestä ihan jees uusia kavereita. Minkään sortin paimenkoiraa siitä ei kyllä kaivautunut.


Ehkä Vinkin kanssa voisi kyllä kokeilla muutaman kerran. Kun tuota aikaakin on niin ruhtinaallisesti. No ei ole. Mutta silti, maanantai päivisin pääsisi Eijalle ja silloinhan on eniten "luppoaikaa".








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti