lauantai 7. kesäkuuta 2014

viikon varrelta

Tämä minun lomailu on niin kiireistä ettei meinaa kotona käydä kuin nukkumassa! No toisaaltaan tällä viikolla on ollut kivasti koulutuksia ja sitten omia juttuja, tästä tämä rauhoittuu. Eikä minua meneminen haittaa kun on kivaa.

Omat koirat ovat päässeet tekemään myös melkein joka päivä jotain muutakin kuin lenkkeilyä pelkästään. Ellei minun niin jonkun muun kanssa, Voltti kävi lainassa Sarilla Toivolan Jannen treeneissä. Hän oli niin kilttinä jotta! Meni silleen käsijarru päällä kokoajan ettei vaan tulisi virhettä ;) Tai jotain sinne päin. Hyvin Sari ohjasi, oli muuten paljon rohkeampi Voltin kanssa kuin Pyryn.

Voltin kanssa hiukan kontakteja muistuteltu positiivisen kautta, pysäytyksiä siis. Katsotaan miten projekti etenee. Ainakin eilen Purina Centerillä teki napakat pysäytykset myös A:lla, oho.
Prim tekee aika mukavasti suorastaan ja mm. pujottelu on hienosti loksahtanut sen päässä kohilleen. Vaikeutetaan vähitellen eikä haittaa jos välillä ei jokaista väliä ehdi ja muista pujotella.
Rimat 50-55cm ja etenkin vedätyksissä ei ne rimat aina vaan pysy. Oppii se kyllä. Täytyy tehdä vähän hyppyjumppaa ja vedätystreeniä.

Eilen Voltti oli aikasen pro meiningillä Elinan treeneissä. En tiedä miten se tuntui niin kovaa menevän, hyvä pohja kyllä vaikuttaa! Ja itselleni tuli uskoa, että kun vaan menee niin ehtii ja pystyy. Ihan ekalla kerralla. (kun ottaa etumatkaa tarpeeksi eli tässä kohdassa taas kiitin kovasti irtoavia koiriani, jotka pystyvät tekemään asiat yksinkin)

Sitten ollaan tutustuttu paimentamisen saloihin enempi. Omat koirat pääsivät viikolla ja molemmilla treenissä hakukaaret, suunnat ja myös tasapainosta pois saaminen. Voltilla helpompi rikkoa tasapainoa. Mutta Primilläkin sitten onnistui! Muistutuksia, että tottelevaisuus on tässä(kin) a ja o. Maahan mennään kun sanotaan eikä joskus tai ei ollenkaan.
Paimennuskisoissa 2 päivää tuomarinsihteerinä. Kaikki luokat ja paljon erilaisia koiria & ohjaajia. Paljon sulattelemista. Linjat ovat tärkeitä tässäkin lajissa.
Mielenkiintoista, koukuttavaa.
Paljon omia mielipiteitä koirista, osa varmasti totta ja osa ei. Toiset sykähdyttivät enemmän kuin toiset. Toisten ohjaustyyli vaikutti, aikalailla huomasi kuka oli kokenut ja kuka ei. Mutta se ei siihen vaikuttamiseen hirveästi painanut. Oli super tyylikkäitä koiria, rallati raa-koiria ja kaikkia siitä väliltä.   Mielenkiintoista, todella.

Muutama päivä vielä Nummelassa sitä sun tätä ja sitten torstaina kohti Öllölää. Mitä siellä sitten, katsellaan :) Rovaniemi on vielä iso ? Jospa agirotuun sitten...

Primin pujotteluvideo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti