torstai 16. kesäkuuta 2016

SM-kisaviikonloppu

Tulossa monelle kesän kohokohta, tavoitteiden täyttymys: agilityn SM-kisat! Nastolassa on koko viikonlopun ison kilpailun huumaa, paljon tunteita ja upeita koirakoita.
Myös kasvateistani osallistujia löytyy, samoin oli hieno tunne bongailla lähtölistoilta tuttuja nimiä todella paljon. Ystäviä, tuttuja, kavereita. Joskus koulutuksissa käyneitä kuin myös vakkareita.
Toivon kaikille onnistumisia, mieletöntä fiilistä ja eniten sitä iloa yhdessä koiran kanssa tekemiseen. Kaikilla ei ole tavoite mitaleille, osalla se on varmasti sitä itsensä voittamista, isossa kisassa parhaansa tekemistä ja ehkä vielä normaalisuorituksesta pusertamista astetta enemmän.
Voittaja fiiliksen lisäksi viikonloppuun mahtuu pettymystä ja epäonnistumisia. Toivottavasti ne eivät kohdistu koiraan, toivottavasti jokainen nousee niiden yli. Minusta nekin ovat luonnollisia tunteita ja kilpaurheilussa täysin sallittuja (kunhan niitä ei pureta koiraan!) vaikka niistä ei niinkään puhuta agilityssa. Tai ehkä puhutaankin, mutta ei niin paljon julkisesti.

Toistan samaa, mutta vilpittömästi nauttikaa kaikki tekemisestä yhdessä rakkaan koiran kanssa! Yhdessä olette ansainneet kisat ja yhdessä ne pitää käydä myös läpi. Yhdessä olette se tiimi. 

Itse tulen lauantaina Voltin kanssa joukkuekisaan. Meidän kisatahdilla ja tulosvarmuudella (siis ei tulosvarmuutta, mikä se sana onkaan) ei ole tuloksia kasassa yksilöihin (puuttuisko 1 nolla), enkä olisi niihin pystynyt ihmismäisten menojen takia osallistumaankaan. Ei pitänyt pystyä lauantainakaan, mutta sen sai nyt sumplittua sitten jotenkin ilman isoa sukuvihaa.
Osaksi se tieto jo söi kisamotivaatiota, osaksi se ettei tänä(kään) vuonna tavoitteet olleet siellä isoissa kisoissa ja energiaa ei tuntunut riittävän aktiiviseen kilpailemiseen. Onneksi ehkä nyt elämä hiukan helpottaa, toivotaan seesteisempää kautta ja melkein toivoisin sellaista tappavan tylsää tahtia hetkeksi ilman mitään ylimääräistä.
Voltti olisi varmasti ansainnut paikan SM-kisoihin, mutta onneksi se ei tiedä jäävänsä sellaisesta paitsi.
Joukkuekisassa näkyy kasvateista Voltin lisäksi Pyry ja Pirkko sekä Di & Whoopy. Aika hienoa, kisaikäisistä 5/7.
Hurjasti onnea vielä yksilöihin Pyry & Sari sekä Kati & Di!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti