sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

kaikkea pientä

On tullut puuhailtua koirien kanssa. Pihassa kaikilla hiukan perusagilitya ja -tottelevaisuutta. Metsässä lenkkeilyä yhdessä ja erikseen.
Läksimme eräänä iltana Juhan kanssa Kemiran metsiin lenkille kaikkien kanssa. Siellä uskalsi lauman laskea irtikin, siihen aikaan todennäköisyys törmätä kehenkään oli häviävän pieni plus periaatteessa kaikki ovat tottelevaisia ja tulevat luokse kutsusta heti. Niinhän sitä luulis...
En ottanut huomioon Maliinan herkkyyttä lähteä riistan perään. Reilu kilsa meni hyvin, en antanut kenenkään huidella kaukana. Sitten olikin aakeampaa näkymää ja en käskyttänyt koiria niin vaan saivat juosta. Muutaman kerran käskin koiria luokse ja muut tulikin, mutta Maliina... se läksi. Meni niin hel***sti jonkun perässä (jänis? lintu?) ja katosi metsään tullen nopeasti uudestaan lähelle ja katosi toiseen suuntaan. Sitten läksi Prim perään kiljuen ja ei siis minkäänlaista yritystä edes totella. Pelkäsin sen putoavan kalliolta tai eksyvän, eihän se pääse niin kovaa kuin Maliina.
Käskin Juhan huutaa Maliinaa, ei tullut. Minä huusin molempia ja silloin Riepu otti hatkat. Läksi häntä suorana tulo suuntaan eikä edes päätä kääntänyt. Sitten näkyi taas Maliina ja Prim perässä. Karjaisin Primille maahan ja totteli ihme kyllä. Se hihnaan ja läksin takaisin autolle päin bortsujen kanssa.
En edes jaksanut vilkaista miten Maliina ja Juha... ihan sama siinä vaiheessa.
No Riepu löytyi auton vierestä häntää heiluttamassa. Maliina tuli Juhan kanssa perässä, flexissä.
Loppulenkin teinkin Riepun, Viuhkan, Voltin ja Primin kanssa. Juha istui Maliinan kanssa autossa sen aikaa. Meillä olikin oikein miellyttävä lenkki, kaikki koirat irti ja ei yritystäkään lähteä minkään perään. Ei edes Prim. Jonka ääliömäisen käyttäytymisen toivon loppuvan tuohon kertaan. Samperi.


Tänään oli huippupäivä tuloksellisesti. Laura ja Pirkko saivat HyppySertin! 
Ja Janita voitti Hitin kanssa EOssa.
Huisasti onnea pätevät!

Törkeesti varastettu kuva Lauran Facebookista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti