sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

SM tokot ja muuta höpinää

Pe iltana oltiin helteisessä Mikkelissä joskus lähempänä klo 23. Äidin asunto oli sauna... Ikkunat ja parvekkeen ovi auki, kauhea meteli ulkoa ja lämpötila sisällä lähempänä 40 astetta. Nukkumisesta, minun tai Voltinkaan, ei meinannut tulla mitään. Lopulta koitin torkkua 2 istuttavalla sohvalla parvekkeen oven edessä.
Aamulla ylös 5.30. Pirteenä ihme kyllä, ainakin melkein. Ja kohti Pieksämäkeä.
Onneksi sain auton aika lähelle. Pakkasin parit kevythäkit, tuolin ja kylmälaukun pieniin vetokärryihin, Voltti ja Prim hihnojen päähän ja etsimään telttojen keskeltä Hi-Han telttaa. Onneksi molemmat koirat käyttäytyivät nätisti ja fiksusti hihnassa kaiken keskellä... Tartti muutaman puhelinsoiton, sillä kukaan muu ei ollut vielä tullut ja niitä vihreitä & harmaita telttoja oli vierekkäin useampia.
Heti aamusta helle, me ekassa erässä heti. Voltti tuntui todella väsyneeltä ja nihkeältä. Hanna oli onneksi auttamassa koko ajan, iso kiitos!
Listan mukaan paikalla makuu oli ekana. Valmistelin Voltin siihen. Liikkuri sanoi että istuminen. Kuulinko oikein? Sitten jo liike alkoi ja siis istuminen. Hämmennyksissä kävelin ohi piilonkin ja jouduin palaamaan takaisin pari askelta. Mutta Vomps istui täydellisesti, 10!
Maahan meni nopeasti, mutta tassu alla. Oli painanut pään maahan heti. Siis ikinä opetettu siihen! Sitten nostellut päätä jokusen kerran. Nousi onneksi tosi hyvin. 8,5p.
Sitten ohjattu ja luoksetulo. Hyvällä vireellä kehään. Mutta sitten ei mentykään, korjasivat jotain. Vähän lopahti. Mutta kohtalainen merkki, hyvin läksi oikealle, ok palautus. Oisko ollut 8?
Luokaetulossa napakasti maahan, ihan hieno stoppi. Mutta sitten alkoi ennakoida maahanmenoa... Sivulle ok. 7.
Suoraan seuraamaan ja Voltti käveli jo mun perässä kehään. Saman tien perusasento ja menoksi. Ällö kaavio, käännös ja käännös ja käännös. Tuhottoman pitkä hidas ja muutenkin. Voltin huonoin seuruu ikinä :( 7,5p.
Nyt vauhdilla seuraava, ruutu. Ok merkki, pienellä kaarteella ruutuun keskelle, hyvä stoppi ja ekalla maahan. Kutsuessa käännyin ihan liika sitä kohden. Tyhmä minä. 5,5p. Huoh. Oli vaikea ruutu kuulemma, paljon punaista korttia.
Z vire, mikä vire? Ei istunut, ei seurannut. En muista, 5?
Hyppynouto sentään normaali, 8.
Ihan yöks ololla tunnariin ja kaukoihin. Tunnari ok, reippaammin olisi saanut tuoda. 8.
Kaukoissa ei noussut ekalla. Liikkui 5cm. 5,5.
Siis II- tulos, 45./yli 120 koiraa.
Joukkue 18./70.
Voltti raukka. Mietin jälkeenpäin miksi oi miksi oli niin vetämätön ja nihkeä. Kiire kehästä toiseen, jännitys, väsymys, juoksun jälkeinen olotila. Mikä lie, kaikki.
No, ei ne huonoimpia oltu. Ei yhtään nollaa, kyläkisoissa olis saatu 1-tulos. Riittääkö se? Entäs jos vaan en saa ilia ja intoa kokeeseen? Seuraaminen on se isoin murhe ehkä nyt. Apua. Kuka osaa auttaa tuossa vireen nostattamisessa? Aiemmin itsellä kokemusta vain rauhoittamisesta muilla koirilla.
Prim turisteli mukana reippaana. Paljon tuli kyselyjä miksi se on palautunut ja yhtä paljon kehoituksia pitää itse. Ehkä se on vaan uskottava :) sielläkin keskittyi tekemiseen hienosti, iloisena tervehti ihmiset, ei välittänyt koirista. Yhtä kelpie pentua yritti hiukan pomotella, mutta hyvinhän sitten meni.

Onnea menestyjille :) erittäin iloisia oltiin tietysti tutumpien hienoista tuloksista. Kyllä ne hyvät on hyviä oli sitten helle tai ei.

Ajoin Mikkelin kautta vielä mökille. Voltti saa uida ja henkäistä muutaman hetken rauhassa.
Prim on leikkinyt, harjoitellut hiukan noudon alkeita ja jahtaamisen katkaisua.
Se on superahne, mutta leikkii hyvin ja vaihtaa lelun namiin ja namin leluun.
Kamala se on paimentamaan... Luulisi saavan supernopean maahanmenon kun nyt jo latasee täysiä maahan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti