maanantai 16. joulukuuta 2013

Hyvää Syntymäpäivää 3 vuotiaat Veet!

Hurjasti onnea hienolle nelikolle Vip, Pyry, Pirkko ja tietenkin Voltti!
Aika kuluu kyllä nopeasti, vastahan ne syntyivät.
Täydellinen emo sai aikaan melkoisen mukavia ja tasapainoisia pupseja. Ehkä pientä merkitystä on myös geeneillä, kiitetään isä Tipiä myös.

Tämä pentue on terve niin virallisesti kuin muutenkin, ei allergioita eikä muutakaan epämääräistä kellään koskaan. Uskaltaisiko sanoa myös, että ovat aika toimivia. Siis niillä ei ole mitään ihme metkuja eikä kotkotuksia, ovat pääosin sosiaalisia ja tekeviä. Moottori ei taida keneltäkään hevin hyytyä. Ei ne helpompia ole, mm. vauhtia piisaa välillä yli oman tarpeen. Mutta helppoja taas arjessa, elämässä, missä vain muuten.
Ne kaikki palkkautuvat niin lelulla kuin namilla, taitaisi kaikista olla moneen.
Täydellisiä ne eivät ole, mutta aivan varsin mallikkaita bordercollieita. Kokoerot pentueessa ovat aikamoiset, Voltti pienimpänä n.46cm ja 13,5kg, Pirkko olisiko n.49cm, Pyry 57cm ja Vip lähes 60cm.

Kukin harrastaa omistajiensa mieltymysten mukaan. Jokaisen perhe on se paras juuri niille.
Vip ja Mia treenaavat agilitya ja tokoa, pk-lajeista jälkeä. Hötkyilemättä, omaan tahtiin. Muutama agilitystartti takana. Vip on iso ja leppoisa, nopea ja vahva uros.
Pyry ja Sari kisaavat 1-luokassa, sieltä hienoja ratoja ja nollakin. Ei ole suoraviivaiset radat todella nopealle ja pitkälaukkaiselle Pyrylle, tai Sarille, se helpoin juttu. Tokoilevat myöskin, hienosti alokasluokasta 3x1-tulos ja siis TK1! Ovat myös käyneet paimentamassa, ilmeisesti Pyry ihan jotain ymmärtääkin lampaiden päälle.
Pirkko pääasiassa aksailee. Lauran kanssa melkoista tahtia nousivat 3-luokkaan ja keräsivät sieltä myös kesän aikana muutaman sertin. Nyt siirtyi Pasi ohjaksiin Lauran mammaloman ajaksi ja hienosti jo useamman 0-radan ovat taituroineet. Pirkko on aika kiihkeä ja nopea narttu radoilla, kotosalla & reissuissa taas leppoisan helppo. Välillä ehkä vähän nihkeä vieraille koirille, olematta koskaan kuitenkaan salakavala.
Voltti taas. Pieni ja täydellinen ;o) Helpompaa koiraa ei ehkä ole olemassa, lunki missä vaan. Tokossa TK4, oppi nopeasti kaikki temput. Agilityssa 3-luokassa, 2xsert sekä agility- että hyppyradoilta. BH suoritettu, hakua ja jälkeä treenaillut hiukan. Molemmissa ymmärtääkseni aika lahjakas olisi jos ehtisi treenata tarpeeksi. Pystyy pienestä koostaan huolimatta hyppäämään PK-hypyt noutoineen. Paimentaa, ei vahvin kylläkään.

Olen oikein tyytyväinen pentueeseen. Kuinkas muutenkaan voisi :o)

PS. Minua ihan herkistää lapsosten omistajat.  Vaikka todellakaan ei aina kaikki ole ruusuilla tanssimista näidenkään kanssa, niin vilpittömästi he tuntuvat koiriaan rakastavan. Se on niin tärkeää ja ihanaa!


Pirkko (kuva Iris Kieme)

Voltti (Kuva Hanna Toivola)

Pyry

Vip


1 kommentti:

  1. Voi hellytys tota pentukuvaa! Niisk! Meillä on Pyryn kaa muuten tokosta kolme ykköstulosta ALOsta eli TK1. Voi sanoa, että monesti ihastelen kuinka upee koira mulla on. Lucky me! Hieno pentue ja toivottavasti kaikki sisarukset myös säilyvät yhtä hyväkuntoisina kuin tähänkin asti. Kiitos Saija pennusta, neuvoista ja tuesta!

    VastaaPoista