sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kuulumisia maalta, paljon löhöilyä ja vähän töitä

Vaikka pääosin heinäkuu on mennyt mökillä nauttien olemisen lähes sietämättömästä keveydestä, niin jokunen koulutuskeikkakin on tullut tehtyä ettei ihan hommasta vieraantuisi. 

Puolessavälissä heinäkuuta päiväretki Sotkamoon, mökiltä sinne kun ei ole "kuin" noin 260km. Mikäs sitä on ajella ihaillen Suomalaista maisemaa ja lisäksi kun jälleen kerran porukka oli todella mukavaa ja kouluttaminen tuntui mielekkäältä. Aika kului siivillä vaikka saimmekin päivän mittaan nauttia Suomen suven sään vaihtelevaisuudesta oikein kunnolla. Satoi kaatamalla, sitten tuli helle ja jälleen satoi, jonka jälkeen taas taivas kirkastui. 
Sain treenattua Voltillakin, ajatus hyvä ja toteutus huono. Ei ehkä kannata yrittää samaa seistyään 8 tuntia vuoronperään kumppareissa tai lenkkereissa. Oli hiukan jalat tukossa. 

Joensuussakin käväisin kaverin kanssa pikatreenaamassa molempia. Hiki tuli siitä vähästäkin, helle ulkona ja subtrooppinen kasvihuone hallissa.

Nyt perjantaista sunnuntaihin viikonloppu menikin Kunkkulassa Tending-leirillä kouluttaessa. Tämä oli vähän jännä paikka etukäteen, myönnetään. Keskus kuhisi ammattikouluttajia eri koiralajeissa, MM-mitalesteja, lukuisia SM-tasolla kisaavia jne. Siellä sitten pienesti yritin agilitya ohjeistaa...
Itseasiassa oli kivaa ja ihmiset olivat oikein mukavia, koirat hienoja ja viisaita, oppi itsekin ja avoimin mielin kun tarttui hommaan niin hommahan luisti. Oli tosi antoisaa keskustella asioista, tavoista koulttaa ja mitä kukin hakee milläkin. Paljon oli erilaisia koiria, luonnollisesti myös erilaisia ohjaajia. Hienoja koiria ja taitavia ohjaajia. 
Volttia lainasin tutulle perjantaina ja kiisi liitäen vähän minne sattui ;) olisi kuulemma mielenkiintoista mennä liukkaan saippuan kanssa, joka vielä menee enemmän kuin tarpeeksi kovaa. 
Itse treenasin eilen molemmat ja ei hullummin, vaikka itse sanonkin. Kontaktit, tai siis puomi, on Voltilla huono. Ei saisi turhaan tehdä toistoja, etenkin jos ja kun eka on edes sinnepäin hyvä.

Mutta tosiaan, ilmeisesti muidenkaan mielestä ei viikonloppuna allekirjoittanut tyrinyt ihan totaalisesti kun ensi vuodelle piti merkata sama viikonloppu varatuksi. 

Nyt vielä viikko maallao oloa, launtaina kisaamaan ja sunnuntaina muutaman kilometrin jälkeen paluu arkeen. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti