Viuhka

Astra Viuhka
"Viuhka"


ER16764/09
KCAK0900309
ISDS00/296586
bordercollie narttu
musta-valkoinen lyhytkarvainen
synt. 2.3.2008
kasv. Janet Beale, Iso-Britannia (Skotlanti)
korkeus n.51cm
paino n.16,5kg
lonkat B/B
Kyynäret 0/0
selkä, kyynäret, olkavarret ja polvet kuvattu terveiksi
Agi maxi-3
TOKO AVO1 (osallistumisoikeu VOI)
Viuhkan isä on Aled Owenin Roy (ISDS266416), joka on mm. Supreme Sheepdog Ch 2007 ja Word Sheepdog Trial Champion 2008! SukutauluViuhkan emo on Rozz (ISDS281873), joka on työkoirana lammastilalla ja toimii myös opetuskoirana aloitteleville koiran ohjaajille. Sukutaulu

Viuhka on ollut pennusta saakka rauhallinen oman tiensä kulkija. Helppo, sosiaalinen tyyppi, jonka kanssa pystyi menemään mihin tahansa, miten tahansa. Ei mörköjä, ei ääniarkuutta, ei vierasta mitään pintoja.
Itsenäinen, niin itsenäinen. Myöskään pehmeäksi ei tätä bc narttua voi kutsua. Ei edes ohjaajapehmeäksi. Työhullu, työmoodin kun saa päällensä niin siinä sitten tehdään töitä eikä syödä nameja tai revitä lelua. Eikä aina kuunnella ohjaajaakaan.
Melko väliinpitämätön muille koirille, voi se nyt leikkiä jos siltä tuntuu, mutta ei sen niin väliä ole. Ihmisistä pääosin tykkää paljon, osa on ilmaan niissäkin. Miten lie valkkaa, en tiedä.
Viuhka on hyvin nopea, erittäin elastinen ja nopea reaktioissaan. Agilityssa lukee rataa todella pitkälle ihan itse ja kun se lähtee, niin se lähtee. Ennakoida pitäisi osata jo ennenkuin ehtii tehdä oikein mitään ominpäin. Erinomainen hyppytyyli, melkoisen rimavarma. Mutta vaikea ohjattava, osasyy typerät virheet alkuopetuksessa.
Viuhkalla on voimakas silmä ja se tuotti alussa ongelmia koulutuksessa. En vaan ymmärtänyt eikä tuntunut ymmärtävän moni muukaan. Sääli. Mutta aika hyvin sitä on saatu poikkaistua harrastuksissa.
Lampaisiin se syttyi heti. Sekin on sääli ettei minusta siihen lajiin oikein ollut ja kun ei ole niitä omia lampaita. Kai siitä olisi voinut tulla oikein kelpo paimenkoira oikeissa käsissä.
Viuhkalla on eriomainen nenä, se olisi todennäköisesti loistava jälkikoira. Muutamia jälkiä tehty ja jäljestää suurella tarkkuudella ja keskittyen täysin hommaan. 
Tokossa temput on kivoja, seuraaminen tylsää. Maahan voi mennä aina kun siltä tuntuu. Se AVO 1-tulos saa riittää vaikka ne ylempien luokkien liikkeet olisivat hauskemmat Viun mielestä.
Arjessa ihanin ystävä. Ei stressaa, kainaloinen, sohvannurkan huokaaja. Vaikka ei tehtäis mitään, Viuhka ottaa lunkisti. Toisaaltaan kuumuu kyllä agilityssa nykyään, etenkin jos teen muiden kanssa. 
Terve se on aina ollut. Eläinlääkärissä on tarvinnut käydä vain rokotukset ja terveystarkastukset. Kaikki ruokainen, teräsvatsainen, perso herkuille. 
Hiukan liikaa vahtii ruokaansa ja herkkuluitaan. Silloin sanoo helposti muille toivotukset sinne missä pippuri kasvaa. Samoin löytyy hiukan virkaintoisen poliisin virkaa... 

Emona se oli loistava. Täydellinen. Synnytys oli tosi pitkä (mutta erittäin rauhallinen ja vaivaton puoliksi) ja lopulta 2 syntyi itse, 2 sektiolla. Jättpennut, joille oli täydellinen emo kokoajan. Ei ollut huolta omistajalla, Viuhka hoiti kaiken.

Pennut ovat nyt luustokuvattu, kaikki B/B lonkat, kyynäret 0/0, olkavarret, selkä ja lanneranka terveet, samoin polvet. Silmätarkastettu pentuna ok. 
Luonteiltaan kaikki ovat mainioita. Rohkeita, reippaita, tekeviä harrastuskoirien alkuja. Erilaisia, mutta myös niin samanlaisia. 

Uusi pentue harkinnassa.... uroskin ehkä jo katsottu :o)

Kuvat Iris Kiemekuva Saija MustonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti