Pennut 2013

30.3.13 syntyi kolme pontevaa narttupentua.


Little Step's Wynn "Prim"
om. Saija MustonenLittle Step's Whoopy "Whoopy"
om. Anu Rajaheimo

Whoopyn uuteen laumaan kuuluu lauma shelttejä, yksinäistä ei tule varmasti!
Tästä Prinsessasta pitäisi tulla Anun uusin agilitykoira, mutta sen kanssa tullaan monipuolisesti harrastamaan sitä sun tätä. Lampaita pääsee katselemaan, tokon alkeita ainakin ja PK-lajeja.


Little Step's Wendy "Di"
om. Kati Immonen

Din kanssa perheessä on kaksi australian paimenkoiraa. Di tulee menemään agilitya, paimentamaan ja todennäköisesti myös PK-lajeja.


PENTUBLOGI
Isä/father:

PAIM1 PPR 1
Kemi Rhys
(Mirk ISDS272009 x Straid Meg ISDS 288940)

Lonkat/HD A/A
Kyynäret / ED 0/0
OCD -
Silmät / Eyes ok

Paimennus
Paimenkoirayhdistyksen 3-lk
Agility
1-lk, 1x0


photo@Päivi SumulehtoEmo/mother:

Astra Viuhka
(Aled Owen's Roy ISDS266416 x Rozz ISDS281873)

Lonkat/HD B/B
Kyynäret /ED 0/0
OCD -
Silmät / Eyes ok

Agility
3-lk

TOKO
osallistumisoikeus VOI

Paimennus
- heräsi lampaille heti 3-kuisena, käynyt epäsäännöllisesti silloin tällöin


photos @ Iris Kieme


Viuhka ja Rhy molemmat on geenitestattu terveiksi CEAn osalta. Yhteistä molemmille on myös avoin ja sosiaalinen luonne niin toisille koirille kuin ihmisille. Sekä melkoinen vauhti ja tekemisen meininki molempien kuitenkin osatessa rauhoittua erinomaisesti. Hyvin perusterveitä ovat myös olleet!

Rhystä kirjoitettua:
"Walesin tuonti Rhy on aikaisin herännyt, erittäin voimakasviettinen eikä ole aina ollut helppo aloittelijalle. Intensiivisenä ja kiihkeänä suurin haaste kisoissa on paineen höllääminen lampaista. Työvaihteella se taas antaa eläimille tilaa ja aikaa liikkua rauhassa, ja koiralta löytyy runsaasti työälyä aina tilanteeseen ja kulloisiinkin eläimiin sopien. Puree vain, jos sen päälle käydään tai käskystä."
Rhy on agilityssa hyvin voimakas, hyvin keskittyvä ja nopea koira. Lajia se on vaan treenannut hyvin vähän ja kisoja on ollut vain muutama omistajan mielenkiinnon suuntautuessa nykyään enemmän noihin paimennushommiin.

Viuhka olisi itse todennäköisesti valinnut ne lampaat, mutta omistaja taas ei niistä oikein syttynyt. Viuhka kyllä heräsi lampaille heti n. 3-kuisena. Väläytellyt taipumuksiaan aina silloin tällöin.
Agilityssa se on nopea ja notkea, itsenäisesti etenevä ja siinä haasteellinen koira.
Viuhkalla on suuri into työskennellä, menee helposti "työmoodiin". Hyvin keskittyvä, ei sählää. Erinomainen nenän käyttö.
Kotona ja reissuissa se on todella helppo koira.

Mielenkiintoista nähdä mitä tulee kun yhdistetään nämä Walesin ja Skotlannin lahjat. Olettaisin sieltä putkahtavan vahvoja, työskentelivät koiria harrastuksiin. Ehkä myös ihan töihin mikäli sukutauluihin on uskominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti