torstai 2. elokuuta 2018

Pentuja

Kuin kello Voltti synnyttää jälleen kuusi pentua justiinsa laskettuna aikana, helposti ja kohtuullisen nopeasti. Pennut olivat kaikki virkeitä heti ja tississä kiinni, pienikokoisia kuten Voltin pennut ovat joka kerta aiemminkin olleet.
Myös jatko seuraa samaa tuttua kaavaa, pennut syövät, nukkuvat ja syövät. Voltti hoitaa ja huolehtii, ei ylitse vuotavasti vaan sopivan tarkasti. Malttaa käydä ulkona ja syödä.

Kaikki ovat musta-valkoisia just niin kuin pitikin, 4 urosta ja 2 narttua. Nyt pennut ovat 10 vrk, tapaavat hiukan jo jaloilleen ja silmät ovat viirut eli on vain hetkestä kiinni kun ne aukeavat.

Alustavasti kaikki ovat varattuja, sukupuolijakauma meni vähän pyllylleen eli mahdollisesti yksi urospentu olisi vapaana. Tosin itseäni kiehtoisi uros ja todella haluaisin tästä yhdistelmästä pennun! Mutta kun Vinkki yksi vee.... narttulauma.... ei niin mitään järkeä. Toisaaltaan onko näissä koira asioissa järkeä?

Sukutaulu on kohtuullisen mukava noin harrastuskoiria, etenkin kai agility, ajatellen. LINKKI
Nämähän linjaa FETCH GRANTING PLEASURE'en ja saa nähdä kuinka linjaus on onnistunut kaikin puolin. Euroopassa vastaavia löytyy ja kuulemani perusteella ovat tyytyväisiä.
Terveys on aina iso geenilotto.... siellä on riskinsä ei priimaan lonkkaan, ocd vapaata sukua ei varmastikaan oikeastaan enää löydy jne. Epilepsiaa, autoimmuunisairauksia yms. ei ainakaan tiettävästi lähisuvussa ole.


Aika näyttää mitä tulee, on tämä taas kamalan jännää!

Vinkki on nauttinut Notten ja Maliinan kanssa lomailusta, aktiviteetit ovat lähinnä olleet rantaan juokseminen, uiminen ja takaisin mökille. Vinkki on myös talleillut ahkerasti ja totutellut hevosiin.


Parin päivän päästä karavaani suuntaa kohti Nummelaa takaisin ja viikko aika saada arkea kasaan ennen kuin syksy ja työt alkavat. Oikeastaan sitäkin jo odottaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti