maanantai 3. kesäkuuta 2019

2-luokkien aksakisoissa

On aikamoisen erilaisia ratoja eri tuomareilla 2-luokan kilpailuissa. Jokainen on kuitenkin ollut suoritettavissa, tavalla tai toisella.
Vinkin kanssa on mennyt ihan metsään milloin mistäkin syystä, olosuhteet yllättivät ohjaajan (ja myös tottumattoman koiran), rataprofiili on meille ehkä liian haastava, ohjaaja ei vaan ehdi kertoa minne ja kuinka ajoissa, on ollut linjoja ja sitten on ollut _linjoja_, joissa ei ole ollut ohjaajalla minkaanlaista ajatusta kuinka selviää hallitusti ja turvallisesti.
Sitten meillä on mennyt varsin mallikkaasti, pienin epäonnistumisin ja ohjaajan lipsumisin, nuoren koiran virhearvioin jne.
Pääosin hyvällä mielellä lähdetty aina kisoista, sillä Vinkki yrittää pääosin aina parhaansa (no jos ei lasketa paria ei kriteereitä pidettyä keinua ja niistä uusintaa) ja on niin ihana, upea harrastuskaveri!
Pahalla päällä olin erään radan jälkeen, sillä tuomari oli tehnyt sellaiset linjat ja kiemurat etten vaan ymmärrä kuinka ne olisi voinut ohjata a) turvallisesti b) niin että koiralla olisi kokoajan tieto minne mennään. Minua ei harmittanut viime metreillä hylkäys vaan se etten pystynyt en millään olemaan koiralleni reilu. Ja se, että näin niin paljon läheltä piti tilanteita....

Vinkin kanssa olemme kyllä kartuttaneet lahjakorttivalikoimaa kiitettävästi, 5vp ollaan voitettu jo monen monta kertaa. Pari nolla voittoakin on siellä, viimeinen odottaa hakemistaan.
Kirkkonummelle oli tarkoitus lähteä sunnuntaina, mutta lauantaina kisoissa Vinkin etutassujen anturat kuluivat melkoisen sileiksi ja näytti sepelillä hiukan arkovan eli ei ollut asiaa hiekkakentälle.
Ilmeisesti ei ole tottunut menemään tuollaisilla hiukan rullaavilla hiekkakentillä, tassut eivät tykänneet kiihdyttelyistä ja ehkä kontaktipinnat olivat hiukan karkeammat kuin mihin hienotassu on tottunut.
Meidän lenkitkin kun ovat pääosin aina metsässä ja pellonpohjilla.

Nyt lasketaan jo lähtölaskentaa lomaan, tällä viikolla 7 päivää töitä ja sitten vielä 7. 19.6. olisi tarkoitus karavaanin liikahtaa kohti Pohjois-Karjalaa, heppa kyytiin ja parin kuukauden kamat & kolme koiraa. Mies tulee Maliinan kanssa sitten perässä 1,5 viikon päästä.

Suunnitelmissa on kisata Juhannus lauantaina Savonlinnassa, jos muistan ilmoittaa.... ja sitten on heinäkuussa LS-leiri Kiteellä työn merkeissä. Työ työt alkavat elokuun puolen välin jälkeen täällä taas.
Ryhmät on jo tehty, sponssikoirapaikat jaettu, viikonloput työllistetty ja talvi siis täyteen buukattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti