tiistai 6. syyskuuta 2016

Aika rientää, täytyy lentää

Aika rientää, täytyy lentää! Pieni kiire kantapäillä kokoajan. Mutta en valita, sillä kiire on aikalailla positiivista kiirettä vaikka ajoittain huono omatunto kolkuttelee mm. tekemättömien kotitöiden takia.

Viikkotreenit ovat pyörähtäneet käyntiin todenteolla ja itsekin on päässyt treenamisen makuun. Tosin ihan virkuimmillaan ei ole illalla myöhään, mutta pääasia saada treenata hyvässä, siistissä ja valoisassa hallissa. Lägin pohja on ainakin toistaiseksi ollut hyvä, toivotaan sen myös pysyvän sellaisena.
Illat siis täyttyvät agilitysta, päivät hevosesta ja juoksevista hommista.  Noita ns. juoksevia hommia riittää, on kirjanpitoa, viesteihin vastaamista, treenien suunnittelua ja ihan perhejuttujakin. Viikonloppuisin hiukan lisää agilitya muodossa tai toisessa. Yritän edes kerran kuussa pitää vapaan viikonlopun kaikesta, tai ainakin yhden päivän.

Notten kanssa olemme tehneet yksittäisiä esteitä ja pätkiä radoista vähitellen. Sen mörköikä alkanee vähitellen laantua, tutulla hallilla viipottaa jo ihan kivaakin vauhtia. Pujottelua ja juoksareita vähitellen. Saa nähdä millainen agilitykoira siitä kehkeytyy.
Voltti on niin voltti. Taas alkaa yhteinen rytmi löytyä ja alan saada kiinni sen vauhdista. Sillä se menee etenkin Lägin hallilla kovaa. Hiekalla on selkeästi hitaampi, jää "sutimaan" enemmän.

Voltin kanssa olin Alen Marekovicin koulutuksessa, hän on vanhastaan tuttu ja Voltin isän Tipin kasvattaja. Väännettiin kovassa vauhdissa valsseja yms. Hiki tuli, kunto loppui lopussa kun piti juosta se 38 estettä ratana... ensiksi olimme jo kahteen erään treenanneet aikalailla. Mutta hienoa oli, siisti pieni hullu suomalainen pikakiitäjä. Tai jotain sinnepäin.

Janitallakin kävimme pitkästä aikaa, molemmat koirat pääsivät matkaan mukaan. Mustaan vihkoon en saanut aikaiseksi kuin pari sanaa. Täytyy sitä täytellä treenien jälkeen. Tosin eilen treenasin enkä muista mitä sinne pitäisi laittaa.... Syytetään myöhäistä iltaa, kello oli jo 23.30 plus kun läksin kotiin hallilta.

Kisoihinkin päästiin vihdoinkin. Vaikka kovasti pisti vastaan joku, mikä lie. Rankkasade oli täyttänyt tietkin vedellä niin että liittymiä oli suljettu. Siinä sitten myöhässä mietin mistä ja mihin suuntaan täytyy suunnata, että Hurtta Areena löytyy Konalassa.
Kisat olivatkin sitten yli tunnin myöhässä eli ehdin ensimmäisellekin radalle paremmin kuin hyvin.
Kaksi ensimmäistä rataa menikin aika nappiin, molemmilta nollat ja voitot kaupan päälle.  Pysyin suunnitelmassa ja suunnitelmat näköjään toimivat. Mitä sitä kieltämään, hyvältä tuntui.
Sitten olin jo myöhässä muualta ja eipäsjuupas pään sisällä, jäädäkkö vai ei viimeiselle radalle. Jäin ja hyllytin alussa, huolimaton päällejuoksu pujottelussa ja väärään päähän putkea. Sitten annoin Voltin juosta puomin tietäen sen vetäisevän hypyn kautta putkeen ja sen sille sallin. Vielä hyvällä A:n kontaktilla suorinta tietä maaliin.
Hyllystä huolimatta ei harmittanut, muistanpa seuraavan kerran olla tarkempi. Voltti on sen verran nopea ja lukitsee, että meni jo jos edes kerkeät tajuta virheen mahdollisuuden.

Alkuvuodesta toivottavasti ei tarvitsisi matkustella pitkin maakuntaa, siksi pidämme treenipäiviä Lägi Areenalla noin kerran kuussa. Tykkään kyllä käydä muualla kouluttamassa, mutta talvella ajaminen pimeässä ja mahdollisesti ikävässä kelissä ei houkuttele niin paljoa.
Kevättä kohdin ja valoisuus lisääntyy, sitten voi taas mennä kauemmaksikin jos joku haluaa.

Voltin voittonollat, Esa, outi ja Marko kuvannut & laittanut nettiin, KIITOS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti