maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ihanat treeniryhmät ja menestyneet kisaajat

Aika mieletöntä kun olen päässyt itsekin treenaamaan, ihan kunnolla! Selkä ei vihoittele enää lainkaan ja sain sovittua kimppatreenit. Ei siis vain ja ainoastaan jossain treenien välissä/jälkeen pikaista tekemistä itsekseen.
Siis treenit, jotka oli varattu vain omille koirille ja tietysti ystävän koirille. Oli silmäparit, jotka katsoivat ja uskallus kommentoida. Lisäksi kommentointi on sitä luokkaa, että pystyn ottamaan vastaan, siitä on hyötyäkin. Hyvät treenit, parempi mieli!

On paljon merkitystä kenen kanssa treenaa. Tai kenen treeneissä, millä porukalla. Ainahan on mukavampaa kun on mukavaa, eikös?
Sivusilmällä olen omissa koulutuksissani katsellut ryhmiäni. Kuinka useimmat ovat tulleet tutuiksi toisilleen, elleivät jo ennestään olleetkin, ja kuinka he kannustavat toisiaan. Hurttia huumoria lentää ajoittain ja uskoisin ettei kukaan siitä mieltään pahoita. Mielipiteitäkin uskaltava sanoa, kommentoidaan mm. kontakteja ja uskalletaan ääneen pohtia olisiko joku koulutusmetodi parempi kuin toinen. Tutustuessa rataan keskustelevat valinnoista.
Ryhmissä huomioidaan toisia, sekaan mahtuu ala-aste ikäinen kuin eläkkeen kynnyksellä oleva ja kaikkia siitä väliltä. Koiria SM-tasolla olevista ihan aloitteleviin. Kukaan ei väheksy ketään ja tunnelma on oikeasti vähintään hyvä ellei loistava!
Jokainen on auttamassa, nostelemassa rimoja, apupalkkaamassa tarvittaessa, joustamassa vuorostaan jos jollain on kiire jne. Kukaan ei ole tärkeämpi kuin toinen, tasa-arvo jyllää.
Tälläisiä ryhmiä on niin ilo kouluttaa, aina on itsekin hyvällä päällä jo pelkästään sen takia. Omalta osaltani on tärkeää muistaa ja yrittää aina olla tasapuolinen kaikille. Pyrkiä tekemään treenejä, joissa olisi jokaiselle jotain. Olla ystävällinen ja kannustava. Olla aina läsnä, tarvittaessa keskustella vaikka hetkipäivän säästä jos koulutettava niin haluaa. Kuitenkin mielestäni on tärkeää pyrkiä aina olemaan rehellinen. Itselleni on ollut oppimisen paikka juurikin ihmisten lukeminen, palautteen antaminen.

Itse en ole taas kilpailemaan päässyt, mutta sitäkin ahkerammin ovat koulutettavat kolunneet kisoja! Toissa viikonloppuna puhelin piippasi kokoajan hienoja tuloksia. Ehkä hienointa oli, kun minun alkeisryhmissä aloittaneissa ja viikkoryhmiin siirtyneistä pari uskaltautui ihan virallisesti kilpailemaan. Tuloksena kaikilla ainakin yksi puhdas rata ja siis LUVA! Aika mainiota, sanoisin.
Hienoja ja onnistuneita ratoja niin monella, kaikilla ei aina ihan vielä joka radalta nollaa pukannut. Pääasia kuitenkin, että oli kivaa eikä jäänyt paha maku suuhun kilpailemisesta.
Pikaisella laskennalla taisin saada laskettua 27 nollaa pelkästään viikkoryhmissä treenaavilta sinä viikonloppuna. Plus useita läheltä piti nollia, hienoja ratoja! Onnea kaikille :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti