maanantai 15. toukokuuta 2017

pentu odotusta

Jos ei olisi (muka) niin paljon muuta tekemistä, niin värkkäisin pentublogin erikseen. Ehkä teenkin jossain välissä.

Voltti on tasapaksu makkara, joka näyttää lähinnä lihavalta katsottuna ylhäältä tai sivusta. Selällään retkottaessaan selkeämpi muhkura toisella puolelle eli ilmeisesti saadaan pariton määrä pentuja. Tai sitten toisessa kohdunsarvessa on vaan usempi ja toisessa vain yksi. Kohtahan senkin näkee.
Painoa on tullut sellaiset 3kg lisää, läskiä vain pupseja? Laiskuus alkaa olla Voltin kohdalla huipussaan, lähinnä makoilee jossain. Lenkillä hölkkäilee, pieniä spurtteja lukuunottamatta.
 Madotin Voltin viime viikolla, samalla muukin poppoon. Täytynee madottaa vielä uudelleenkin heti kun pennut ovat syntyneet. Seuraava madotus sitten kun pennutkin.

Minulta on kysytty miksi juuri Voltti ja Ässä yhteen. Miksipä ei?
Kaksi koiraa, jolla on kyky rauhoittua ja ottaa lungisti missä vaan. Moottori tekemiseen vastannee ferraria. Kyky ja halu oppia on suuri, samoin monipuolisuus. Miellyttämisen haluisia, tekeviä koiria. Nopeita, elastisia ja luonnostaan hyviä hyppäämään. Terverakenteisia, perusterveitä koiria. Jälkeläisissä ei isompia terveysongelmia (Voltin 1 pennulla LTV3).
Volti on  hiukan pehmeämpi, sellainen "kiltti" narttu. Ässältä haetaan hiukan lisää "voimaa".
Riskejä on, en edes yritä kieltää! Pennuilla voi olla ocd, ltv, lonkat sököt, epilepsia puhjeta tai ne voivat olla muuten vaan sairaita. Valitettavasti en löydä täysin terveitä linjoja mistään.... Molempien koirien sukutaulussa olevat koirat tunnetaan aika hyvin ja myös riskit.
Täytyy vaan toivoa, että hyvä onni jatkuu pentueiden kohdalla ja vakavimmaksi vaivaksi jää tuo Triin ltv3 (joka onneksi ei ainakaan toistaiseksi millään lailla haittaa koiran elämää vaikka aktiivisessa treeni- ja kisakäytössä onkin). Ässänkään pennuissa ei ole mitään kummallista tiettävästi löytynyt!

En ole mikään ahkera kasvattaja järkkäämään kennelpäiviä yms. Mutta kimppatreenejä halutessa kyllä ja kaikkiin kasvattien omistajiin olen yhteydessä säännöllisesti. Toisen kanssa enemmän kuin toisten, luonnollisesti. Mutta kummalinja 24/7 on auki ja apua saa jos sitä osaan antaa.

Lähelle jäävät pennut toki pääsevät, tai joutuvat, agilitytreeneihin ja toivottavasti jatkossa myös tokokärpänen iskisi uudelleen.

Pennut toivoisin tietysti monipuolisesti harrastaviin koteihin, sillä toivon näistä olevan enemmän kuin vain yhteen lajiin. Mutta omistajat itse sen sitten lopulta päättävät.
Täydellisiä, en edes lähellekkään, näistä en lupaa. Toivon vaan kauheasti.

 
Voltti kaksi vuotta sitten (yllä) ja nyt (alla) samoilla vuorokausilla.1 kommentti: