tiistai 8. elokuuta 2017

Vinkki kuulumisia

Pennun kanssa puuhailu on kyllä kovin hauskaa. Ruoan ja leikin kanssa puuhaillaan ihan vain jotain, jolla ehkä on tai sitten ei tulevaisuuden harrastuksissa hyötyä. Ainakin Vinkki oppii tekemään yhdessä ihmisen kanssa ja tottuu erilaisiin juttuihin.
Puuhailuun ei tarvitse erikoisia välineitä, meidän "treeneihin" riittää sanko, lankku, vanha pyyhe jne. Taskut täynnä nappuloita ja revittävä lelu.

Vinkki on kyllä tavattoman energinen pentu, en muista Voltin olleen noin puuhakas. Meillä oli pari todella sateista päivää eikä ihan niin oltu ulkona ja puuhailtu jotain. Alkoi keksiä omiaa ja en meinannut saada sisälle en sitten millään. "Ota kiinni jos saa". En ottanut, sai jäädä yksin ulos. Otti ja kaivoi rappusten eteen kiitettävän kokoisen kuopan, levitti tyhjiä pulloja pitkin pihaa ja vispasi häntäänsä varsin iloisen näköisenä kun kysyin joko tulisi sisään. Miksi tulisi kun ulkona on niin paljon enemmän kaikkea!

10 viikkoisena painoa oli kertynyt noin viisi kiloa, suunilleen samaa tahtia menee melkein koko pentue. Pentueen kuulumisia ja kuvia tulee oikeastaan päivittäin, todella hieno juttu. Pennut ovat päässeet puuhailemaan, tutustumaan uusiin paikkoihin ja ihmisiin. Kaikki ovat melkoisen puuhakkaita ja nokkeliakin. Hyvässä ja pahassa.

Pentueen isä Ässä osallistui vielä ihan kunnioitettavassa iässä pk:n SM-kisoihin! Huimaa. Emä Voltti on lähinnä juossut pitkin metsiä ja uinut. Eli kuntouttanut itseään agilitykentille.

Ensi viikolla auton nokka kääntyykin jo kohti Nummelaa ja alkaa armoton arki. Syyskausi vedetään aika tiukalla ohjelmalla, kuinkas tässä näin kävikään taas. 20.8. aloitan ja 23.12. alkaa joulutauko. Siinä välissä on 16 kokonaista vapaapäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti