torstai 28. syyskuuta 2017

aktiiviset eskarilaiset ja voi vompatti

Veikeät toisen polven ja toisen erän V-pennut ovat jo neljä kuukautta vanhoja. Tai nuoria.
Pikku pupsit ovat aloittaneet jokainen tahollaan jo eskarin, onni on aktiiviset kasvattien omistajat. Heillä kaikilla on kuitenkin järki mukana ja pääosin eskareissa harjoitellaan niin kuuluisia elämän taitoja ja alkeita isoina harrastettaviin lajeihin. Nenä hommia, aivotyötä ja kordinaation kehittämistä. On niin kiva jos koira tiedostaa omistavansa sekä etu- että takapään. Olkootkin, että etenkin näin nuorilla ne ovat usein hiukan eri osoitteissa.

Meillä on ollut hiukan surkeiden sattumusten sarja kisoihin osallistumisessa. Voltti oli ilmoitettu kaksiin kisoihin ja kumpiinkaan emme päässet. Koska työ, koska kalenteri, koska ihminen menee edelle koiraa. Nyt sitten koska koiralla on joku paikka kipeänä.
Maanantaina olimme Jaakon treeneissä ja olipa sitten hyvät treenit, pakko sanoa. Siellä Voltti oli täysin oma itsensä, myös loppuverkkaillessa ja illallakin. Seuraavana aamuna täysin puhdas liikkeissä, aamulenkillä ei näkynyt mitään. Jäi ulos ihanaan syysilmaan ja muutaman tunnin kuluttua tuli vastaan täysin kolmijalkaisena. Oikea takajalka oli tiukassa kippurassa mahan alla.
En löytänyt mitään kipupistettä, mutta jalkaa ei saanut suoristaa.

Illalla se oli hiukan laskeutunut kohti maata, mutta edelleen ei yhtään varannut sille ja roikotti ilmassa. Oli ihan iloinen ja loikki kätevästi kolmella jalalla. Tilasin tietysti lääkärille ajan.
Aamulla (keskiviikko) astui jalalle jo hiukan ja kun lastasin Nottea ja Vinkkiä autoon, päätti Volttikin olla aivan terve ehtien hypätä kyytiin. Koska ikävänä ihmisenä en halunnut sitä mukaan, oli jalka taas kipeä. Nyt kuitenkin osui jo maahan.
Keskiviikko iltana hiukan keventää muttei roikota tms. Edelleen en löydä kipupistettä, en varpaista mitään jne. Mystistä. Arvauksia polvesta varpaisiin, nikamalukosta revähdykseen.

Nyt on käyty ortopedillä ja kuvattu varalta varpaat ja polvi. Luustossa ei ole mitään mainittavaa vikaa, ei polvikaan kipeä eli ei ollut onneksi ristarivamma. Arvaus, että lihasvamma/nikamalukko. Eli fyssarille.
Lepoa nyt hetki jos toinenkin, mietitään uudestaan fyssarin jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti