maanantai 4. syyskuuta 2017

pentujuttuja

On vaan niin kiva taas puuhailla pennun kanssa, etenkin kun on tuollainen pentu kuin Vinkki. Puolueeton mielipide tottakai! Mutta kun se on yritteliäs, nokkela ja tekee niin mielellään. Tietysti tekeminen itsessään on pennun ehdoilla temppuilua ja kaiken pitäminen hauskana on se tärkein juttu. Positiivinen vahvistaminen ja aktiivisuuden ylläpitäminen. Tosin Vinkin kohdalla myös se rauhoittuminen on tärkeää, pentu on vilkas kuin mikä ja näkee & kuulee sata ja yksi asiaa yhtäaikaa.

Kotona opetellaan uusia juttuja aikalailla vain leikkien ja ruoalla palkkaillen. Itse tykkään yhdistää sanoja mukaan nopeasti ja nyt näyttäisi, että Vinkki kuuntelee kohtuu hyvin. Tottakai keskittyminen 3,5-kuisella on mitä on eli liikaa ei saa vaatia jos nyt oikeastaan hirveästi ollenkaan. Eihän Vinkki tiedä, että nyt treenataan vaan se vaan häntä heiluen yrittää aina keksiä mistä se nami nyt tuleekaan.
Naksua en ole nyt ajanut läpi ollenkaan, harkinnassa on kyllä. Ja jopa namiautomaatin hankkiminen uudestaan. Edellinenhän seisoi muutaman kuukauden autotallissa käyttämättömänä ennenkuin sen sitten möin eteenpäin.
Uusissa paikoissa ollaan käyty muutamaan otteesen vain leikkimässä ja treenaamassa yhdessä oloa. Esimerkiksi kaverin vinkupallo voi olla hiukan liikaa välillä.

Meillä on ihanan aktiivinen messenger-ryhmä! Itseasiassa molemmista Voltin pentueista. On todella kiva kasvattajana kuulla kokoajan uutisia, saada videoita yms.

Ensimmäinen paikallaolo ja iski pään maahan luontaisesti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti