sunnuntai 22. lokakuuta 2017

HIHS 2017 - koiran kanssa

Voltin kanssa olimme kivalla porukalla esiintymässä Helsinki International Horse Show'n lastenmatineassa. Iris Kieme oli järjestänyt kaiken ja Lägi ystävällisesti lupasi esteet lainaan, saimmekin sinivalkoisen sarja, Suomi 100-teeman kunniaksi. Kiitos heille.

Agilitylle oli varattu ruhtinaalliset 10 minuuttia aikaa. Siihen kuului radan rakennukset ja purkamiset sekä knock out-kilpailua muutamalla esteellä. Oli mielenkiintoista seurata kuinka paljon vapaaehtoisia tarvittiin ja kuinka sujuvasti asiat hoituivat HIHS'in kulisseissa! 
Odotellessamme varsin koleassa säässä ulkona ovensuussa hiukan varoen tulevia ja meneviä poneja & mönkkäreitä Voltin kanssa vähän temppuilimme ja koitimme pysyä lämpimänä. 

Luulin etukäteen, että paikalla olisi joku sata henkeä, mutta katsomossa olikin melko paljon ihmisiä ja meteliä riitti. Volttia ei moinen häirinnyt sitten lainkaan, sielläkin se meni ja leikki normaalisti. Juontaja oli oikein mukava ja esitteli koirat yksi kerrallaan, etukäteen olimme antaneet joitakin hauskoja tietoja koirastamme ja Voltti esiteltiin mahdottomana karkkirosvona, joka syö myös salmiakit. 
Knock Out-kisassa radan pätkä oli hyvin helppo ja nopea, pari hyppyä viistosti, putkeen ja hyppy-hyppy takaa ja maalihyppy. Kaikki meistä toimivat nopeasti ja olimme hyvin ajantasalla. Yleisö eläytyi ja kaikilla oli varmasti hauskaa vaikka toimimme todella nopeaan tahtiin. 
Voltti pääsi ensimmäisestä erästä jatkoon, myös toisesta ja finaalissakin voitti. Meiltä kysyttiin, että saako Voltti nyt karkkia, lupasin sen saavan. 

Ystäväni hevospuolelta onnittelivat voitosta, ehkeivät he ihan ymmärtäneet ettei se ollut oikea kilpailu eikä oikeasti agilitykilpailut olleet tuollaisia. Mutta sama se, palaute esityksestä oli hyvää ja vielä illallakin tuttavien kautta pääsin/jouduin keskustelemaan hevos- ja koiraihmisenä onko koirakin urheilueläin ja panostetaanko senkin ruokintaan, lisäravinteisiin, varusteisiin, liikuttamiseen samaan tyyliin kuin hevosen.
Pieni haastattelukin oli yllättäen, tuleeko se koskaan mihinkään julki onkin sitten toinen asia. Mutta yritys vastailla järkevästi oli kova. Onneksi kysymykset eivät mitenkään  mahdottoman vaikeita olleet.

Havens Live tallensi kaikki tapahtumat ja kilpailut HIHSistä, niinpä meidänkin esitys löytyy YouTubesta! 
LINKKI  ja kohdasta noin kohdasta 0:53 eteenpäin näkyy jos joku haluaa nähdä. 

Kiitos hienolle porukalle, etenkin Irikselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti