torstai 8. elokuuta 2013

aamutreeniä ja iltapäivä kelpietä

Sain itseni jo ysiksi kentälle, ihmeiden aika ei ole ohi. Ehkä loman melko aikaiset aamuheräämiset jäi päälle. Toivotaan, että kantaisivat koko talven yli.
Tein radan, jossa oli meille muutama treenin paikka ja kontaktit. Takaakiertoja rimat 65cm, jarruja ja myös menemistä. Mikkelistä kohta, missä hyllytin. Nyt en hyllyttänyt.
22 estettä onnistuin sinne lykkäämään. Voltti teki heti nollana läpi eikä edes huonona. Yksi hyppy meni ristiin hiukan liikaa, mutta treenaisin sitä sitten muutaman kerran ja onnistui ihan ok kun vaan ohjasi huolellisemmin. Puomi oli hyvä, keinukin ok vaikka nopsahan se on ellei muista käskyttää kunnolla. Aalle yksi pumpperi ja sen paikkaa hiukan arvoin, Sari auttoi katsomaan kun itse se on jotenkin vaan niin vaikeaa.
Prim pyöri muutamalla esteellä hiukan, ei erikoista. Ja sitten töihin.

Iltapäivällä takas Helin kanssa. Heli meni Voltilla saman radan ja taisipa sen melkein ainakin nollalla heti mennä. Ekalla kokoilulla ei tajunnut sen menevän keinun niin vauhdikkaasti ja tais tökätä, mutta toisella hieno nolla. Hauska, Aan jälkeen minä tein sylivekki-jaakotuksen, Heli teki vippauksella hienosti. Kuulemma se oli vaan sellainen "en ehdi-pelastan", mutta ihan sama, hyvältä näytti. Hauska oli myös nähdä Voltin menevän vieraan kanssa. Hiukan oli kilttinä ja varovaisempi, mutta hyvin se lähtee kenen mukaan vaan näköjään!
Minä sain annoksen kelpie-agilitya. Olen mennyt Lassella joskus ennenkin, mutta nyt oli aikalailla erilainen koira käsissä. Heti minulle pienellä jarrulla se löi tassut hiekkaan ja stoppas. Noin vain, täydestä vauhdista. Oho.
Hieno se oli, en muista koskaan ohjanneeni nopeaa maksi-koiraa, joka reagoi niin voimakkaasti rytmin muutokseen ja jarruihin. Supersiistiä, mutta myös aavistuksen hankalaa kun helpommin ottaa kieltoja.
Takaakierrot ovat kuulemma hiukan hankalia, mutta hyvin ne meni. Hiukan kättä riman yli ja Lasse jarrutti itse ja pystyi kokoamaan hypäten puhtaasti yli. Hieno.
Tässä on taas koira, jonka huolisin. Nopea, kääntyy, ylikilttikin välillä. Mutta uskoisin siinä olevan aikalailla myös dominanssia ja menoa, hiukan lisää koulutusta ja aika pitelemätön sanoisin :o)

Lassen kuva joskus viime kesänä kentältä otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti