keskiviikko 7. elokuuta 2013

Primin mittoja & muuta

Hauskahan näitä on aina vertailla ;o) Prim kun tuntuu jotenkin kookkaalta, ehkä kun vertaa Volttiin.
Mutta nyt melkein 19 viikkoa, painoa 9,2kg ja korkeutta noin 43-33cm. On kyllä turhankin kuivassa kunnossa viikon mökillä juoksentelun jälkeen.
Vertauksena Voltti noin viikon vanhempana painavampi! Oli ollut 9,6kg ja noin 41,5cm.

Prim on nyt pelkkää jalkaa kyllä! Aika tukevaa jalkaa, luustoa ei puutu. Kuulon ymmärtämistä kyllä puuttuu välillä, etenkin kun olisi vaan niin siistii juosta sataa ja tuhatta sinne sun tänne ja siinä samalla vähän paimentaa muita.
Toisaaltaan se tarjoaa sivulle tulemista ja hienoa asentoa hyvin helposti. Muutaman askeleen imutusseuraamisia. Paikalla olemista maaten ja istuen. Maahan, sivulle. Stoppeja leikkinä. Luoksetuloa. Sellaista perusjuttua ja superahneena kaikki on kivaa.

Uimaan sitä ei vapaaehtoisesti saa. Ui kyllä hienolla tekniikalla ja hyvin, mutta ei vielä ymmärrä sen ihanuutta. Mielummin paimentaa muita rannalla.

On ne kolme vaan erilaisia. Mökillä huomasi jo lauma käyttäytymisessä eroja. Viuhka painelee horsmikossa ja viihtyisi siellä tuijotellen myyriä, lintuja, varjoja ja heiluvia heiniä vaikka koko päivän. Veteen painuu kyselemättä, polskii omaa hupia ja metsästää pisaroita. Ui lenkkiä, hakee leluakin jos ei unohdu polskimaan. Lenkillä irtoaa rauhaksiin tuijottelemaan metsän menoa, mutta pitää huolen ettei me kadota näkyvistä.
Voltti taas nyhjää kyljessä pihassa. Ei lähde omille retkille, korkeintaan menee penkin alle varjoon nukkumaan. Lenkillä painelee vauhdilla ees taas, mutta koko ajan tarkistaa missä olen. Veteen menee kun anta aluvan. Ui lenkin ja tulee taas kysymään lupaa. Lelua hakee mielellään.
Prim taas on noiden välimuoto. Retkeilee, muttei kauas eikä jää mihinkään. Pysyy hyvin pihassa ja katsoo missä mennään. Uskaltaa kyllä läväistä omin päin jossain palatakseen heti takaisin. Makoilee mieluiten itsekseen paikassa, jossa saa tarkkailla muiden tekemisiä. Lenkillä menisi mielellään kaukana, mutta näköetäisyydellä ja myös tarkistaa, että missä ollaan. Paimentaa hurjana muita. Veteen ei mene, korkeintaan polskimaan rantaan.

Rakkaita kaikki silti tai juuri sen takia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti