perjantai 23. toukokuuta 2014

jälleen sitä sun tätä

Mitäs me nyt ollaan tehty, vähän sitä sun tätä.
Tiistaina paimentamassa, tähän jää niin koukkuun! Ja seuraava sepustus on _niin_ aloittelijan ja lajia kovinkaan paljon ymmärtämättömän katsontaa. Ja kuultua & kommenttia kuinka ja miten ja miksi.
Voltti nyt kyllä ymmärtää mitä ne lampaat on ja lhtee flänkkäämään ja menee taakse ja kaipa sillä on myös luontainen tasapainopiste. Harjoiteltiin suuntia ja flänkkejä & kuljetusta pienemmässä aitauksessa. Minä en osaa luoda siihen oikeanlaista painetta. Pää pitäisi kääntyä, no ei se aina käänny... välillä jo lähtee paremmalla kaarella eikä niin läheltä, alan ehkä hiukan oppia jotain myös itse.
Mutta Voltti lähtee liian kovaa eli ei ajatuksella. Se saa liikkua aika lähellä lampaita ilman että niitä pahemmin hetkauttaa asia. Pääosin tottelee toki oikein hyvin ja välillä saan sitä painettakin oikein laitettua. Mutta Voltti ei myöskään kiinnity lampaisiin, mutta toisaaltaan tulee hyvin pois. Ehkä just siksi ja myöskin, koska sehän kyselee ja odottelee niitä käskyjä ja katselee minua. Harrastuskoira ja loistava siinä ;)
Prim ei ollut nyt herkkiksenä, mutta parantaa niin kokoajan. Kuulemma. Ollaan sen kanssa isolla laitsalla ja harjoiteltiin flänkkejä ja kuljettamista. Ekan kerran sain pienellä säätämisellä sen pois sieltä ilman hihnaa. Ja alkaa ymmärtää, että down on down heti eikä kohta.

Illalla käytiin vielä hallilla vähän pyörittelemässä esteillä. Todellakin vähän, koska oli kauhean kuuma hallissa jne. Voltti hyppi muutaman 65cm riman, joutuu kyllä tekemään töitä siihen. Prim muutaman 55cm ja hyvin hyppäsi.


Torstaina Prim pääsi paimentamaan ja sehän parantaa kokoajan! Ensimmäinen hakukaari jo kauempaa, minunn mittapuun mukaan tosi kaukaa. Siis ehkä 30m. Minä puolessa välissä. Hyvin meni laajalla kaarella eikä taittanut sisään. Saimme rauhallisia kuljetuksia ja ihan hienoja kaaria. Myös koitti mennä vähän kaasu pohjassa ja koukata, mutta ottaa nopeasti paineen vastaan. Ehkä minä joskus, todellakin ehkä, opin jotain! Mutta oli se vaan minusta hieno.
Prim ei tarvitse hurjaa huutamista eikä kädelle pitkiä lisäapuja, vielä ainakaan. Aika pienellä menee, mikä olisi kauhean kiva jos jatkossakin.
Tosin kyllähän ne siellä kaukana pillillä toimivat koirat vaan on hienoja. Vau.

Illalla Timo ohjaaman treenit. No menihän ne ;o) Voltti valuu valsseissa kun minä astun askeleen sivuun, se menee 3m. Inhoan niitä ja tarttis treenata. Muuten no sinnepäin ja ne samat jutut mitkä aina. Hyvässä ja pahassa.
Primkin meni ja se taas kääntyy hyvin ilman isoa vauhtia, mutta vauhdista ei kokoa itseään. Vielä.
Jotain muutakin, osaksi ihan hyvin, osaa ei vaan osaa ja opetettiin.
Kivaa oli :)

Tänään vähän tokoa tai enempi apuja ja neuvoja & ajatuksia Ninalta. Ne toko-SM kisat... mennäkkö vai eikö.
Sitten pikkuriikkisen agilitya pyörityksiä yms. Tanjan & Tara seurana. Voltin kanssa ei niin järjen häivää treenissä, kunhan nyt vähän hyppeli. Primin kanssa ehkä vähän enempi. Ehkä.
Voltti ui, Prim ei. Se jo sentään kahlaa ja näyttää kateelliselta kun Tara ui hakemassa palloa. Ehkä se joskus ui?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti