maanantai 5. toukokuuta 2014

treenii, LT ja sitä sun tätä

Voltti ja Prim Elinan treeneissä perjantaina, kiitos Iris & Pirjo!
Voltti oli ihan kohtuullisen pätevä, muutamia rimoja kyllä pudotteli etenkin putkien jälkeen/ennen :/ Palkkailtiin ja kokeiltiin, sellaista kivaa ja mukavaa agilitya.
Prim teki pätkiä eikä lainkaan huonosti. Melkein suorastaan hyvin. Vauhtia on alkanut tulla enempi kuin välttämättä just nyt tarttis. Aikalailla samalla tavallahan se lopulta toimii kuin Voltti.
Kotiläksyjä, kuten aina :o)

Voltti oli luonnetestissä lauantaina. Juu, tiedän ettei se ole mitenkään suosittu tai edes millään lailla arvostettu etenkään näiden herkempien bordercollieiden keskuudessa. Enkä itsekään sitä todellakaan tarvitse mihinkään, mutta toisaaltaan miksei kun tiedän että Voltti siitä selviää ilman jäljelle jääviä mörköjä. Tai ainakin niin toivoin.
Itse testi meni pääosin niinkuin epäilinkin. Leikki hyvin, jopa yllättävän hyvin repi ja taisteli lelusta. Kelkalla ei heti reagoinut, mutta sitten isosti ja suuresti. Samoin oli sitä mieltä, että tyhmä menee sitä haistelemaan. Kesti tovin ennenkuin tuli lähelle.
Puolustanut ei minua eikä itseään lainkaan uhan edessä. Meni selän taakse, että hoida äippä toi rähisijä. Kiltisti läksi sitten tätin mukaan kuitenkin, kovaa tuli luokse.
Haalari säikähti taas suurieleisesti, mutta ihan kohtuullisesti meni ohitus sitten.
Tynnyri tuli pitkälti meidän perään, säikähti muttei jäänyt päälle.
Pimeässä huoneessa tuli nopeasti luokse, mutta oli kuulemma halunnut heti nyt just lähteä eikä malttanut odotella sievästi tuomarin kanssa aluksi.
Seinässä puolusti itseään! Se oli jopa yllättävää. Mutta ei jäänyt päälle, antoi ihan kiltisti koskea.
Laukauksiin selkeästi reagoi, ikäväkyllä.
Tuomarit miettivät tosi kauan arvostelua. Siis oikeasti kauan. Voltti sillä aikaa kiersi siivekkeitä, leikki lelulla ja kiipeili A-estettä :)
Ristiriitainen persoona, joutuivat kuulemma paljon miettimään mikä tämä tälläinen koira oikeasti onkaan. Aikalailla kuvailivat hyvin Volttia, muutama heidän oma empiminen oli +3 tai -1 ja se miinus merkkinen voitti.
Ei tule Voltista poliisikoiraa ;o) .
Suunilleen näin: Toimintakyky sillä on kohtuullinen, terävyys kohtuullinen ilman että jää päälle. Täysin haluton puolustamaan, hoitakoon äippä nuo uhkailijat kun on isompi. Taistelutahtoa löytyy taas kohtuullisesti, saalisviettiä myös löytyy omiksi tarpeiksi ellei ylikin. (ja kun ei ole äippä paikalla, niin sitten tarttee kyllä puolustaa itseään ettei nyt vaan paha täti vie vaikka johonkin vielä kauheampaan sirkukseen) Vähän hermostuneeksi mainittiin ja myös erittäin vilkkaaksi. Pehmo tyttö, joka mielistelee välillä. Kaiken kamalan sirkuksen jälkeen reagoi myös laukauksiin. 
Kuulemma oiva ja nopea liikkeinen koira, joka varmasti on harrastuksissa hyvä & hieno ja paimentaa (&uskaltaa nappasta tuhmaa lehmääkin kintusta). 40p, koitan etsiä sen lomakkeen ja laittaa mistä mitäkin tuli.
Puran videon kun ehdin ja laitan näytille.

Sieltä kentälle Katin & Din kanssa aksailemaan vähän. Primille rimat 50cm, ei ongelmia. Vähän sitä sun tätä ja kateellisena katsoin kuin Di jarruttaa ja kokoaa esteelle siinä missä Prim pamauttaa täysiä läpi. Treenin paikka.
Voltti teki myös vähän, ei ongelmia. Illalla vielä nallipyssyllä (vai mikä se sellainen on, starttipistooli?) Juha ampui kun Vomps seurasi. Ei mitään reaktiota. Huokaus, helpotuksen siis.

Sunnuntaina kouluttamassa espiksiä aluksi tokoa ja sitten aksaa. Käytin tilaisuutta hyväksi, täysin vieras kenttä ja Voltille vähän tokoa. Teki hyvin ja iloisesti :)
Hallilla lopuksi Prim pääsi tekemään treenin ja jipii, se oli hieno. 14 esttä ja riitti. Voltti sama matalilla rimoilla ja meni kovaa & hienosti. Helppo kun on helppo rata.

Tekemistä oli paljon viikonlopulle ja tälle viikollekin. Mutta eipä tule tylsää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti