sunnuntai 16. joulukuuta 2012

2 vuotta

Vanhoja ovat nämä V-pennut. Uskomatonta kuinka aika meneekään vauhdilla.

Olen jo hetken miettinyt tätä pentuetta monella tapaa. Puntaroinut Viuhkan mahdollista uudelleen astuttamista ees taas. Voltin astuttamista. Poikien mahdollista jalostukseen käyttämistä. Ja tietysti myös Pirkkoa!

Volttihan on paljon enemmän kuin odotinkaan. Ei se ole täydellistä nähnytkään, mutta itse kyllä tykkään siitä ihan hurjana.
Sen työmotivaatiota voi vain ihailla. Se on aika järkevä, ohjaajapehmeä ja kiltti. Kuitenkin sieltä löytyy se hurrrja Voltti, jonka olen antanut nyt tarkoituksella hiukan nostaa päätään. Välillä sitten alkaa keulia, mutta ei se haittaa!
Se on melkoisen nopsa, osaa käyttää kroppaa erinomaisesti eikä ole koskaan vielä ollut edes jumissa.
Voltti on ehkä vielä helpompi kuin Viuhka normiarjessa, mikäli se nyt on mahdollista. Se on niin mutkaton, rauhallinen ja kotonaan missä vain ja kenen kanssa tahansa. Tämä tuli todistettua jo pelkästään Slovenian reissulla, jonne matkusti lentokoneen ruumassa parilla välistopilla. Asui vieraan koiran kanssa hotellissa ja mentiin isoissa laumoissa lenkillä. Se oli täydellinen matkakumppani!
Se on todella perusterve, ei ole tainnut ikinä ontua askeltakaan, en muista edes ripulia. Syö mitä vain (ja milloin vain, esim. irtokarkit pöydältä maistuu erinomaisen hyvin). Virallisestikin Voltti on terve, niinkuin koko pentue!
Kisaura aksassa aloitettiin ilman mainittavaa menestystä kesällä. Nollat ovat tiukassa, mutta sen kanssa meneminen on suurimmaksi osaksi niin kivaa ja hienoa. Paljon on läheltä piti-ratoja nollien kannalta, runsaasti vautsi vau-ratoja, mutta myös niitä katastrofeja mahtuu joukkoon. Voltti on kohtuu osaava, erinomaisesti etenevä koira, joka meni jo ellei kerrota selkeästi mihin mennään. Toisaaltaan nyt kun on enempi otettu hallintaa mukaan, niin kysyvä koirakin aiheuttaa virheitä :) Eli yhtä nollaa vaille 3-lk.
Kyllähän se, ettei olla noustu 3-lk hiukan kärvisteli. Mutta nyt sitten olen miettinyt, että toisaaltaan meillä toivottavasti on paljon agivuosia edessä ja mahdollisuus ihan minne tahansa kunhan asiat loksahtaa paikalleen. Loksahtaako ne, en tiedä! Aika näyttää, mutta kyllä tämä koira on parhaimpia treeni- ja kisakavereita mitä minulla on koskaan ollut.
Tokossa eka koe oli n.vuosi sitten. Nyt mennään EVL-luokassa jo ja sieltä on se yksi 1-tuloskin. Ihan hurjaa minulle, mutta Voltti on aika pätevä tokokoira! Etenkin sillä treenimäärällä.
Jäljen alkeita tehtiin muutama kerta kesällä. Sillä on tosi tarkka nenä ja keskittyy erinomaisesti. Mutta aika ei taida tähän lajiin riittää. Plus että on ne PK puolen esteet niin isoja pienelle koiralle.

Vielä olisi parit treenit ennen Joulua. Sitten ehkä yhdet kisat ennen vuoden vaihtumista.




Tuloksia ei siis pentue vielä tänä vuonna hurjasti ole tahkonneet, mutta ne ovat kuitenkin vasta 2v. ja aikaa siis riittää!
Pyry ja Vip aloittivat Voltin lisäksi viralliset agilitykisat, mutta jäivät vielä kisatauolle treenaamaan hiukan lisää. Pirkkokin kuitenkin osallistui Kuopiossa Agirodussa meidän hurjan hienoon V-Lyylit joukkuekisaan. Joka me tietysti voitettiin ihan ylivoimaisesti ;o)
Vip suoritti BH-kokeen, loistavaa! Kokeili myös toko-koetta, vielä oli vaativa halliympäristö silloin hiukan liikaa häiriötä antavaa. 
Kaikki treenaavat ahkerasti agilitya ja myös tokoa! Eli odottakaapas ensi vuoteen, koko V-jengi tulee ja valloittavat tavalla tai toisella kentät :o) 
Pyry starttaa Sarin elämänsä ekassa toko-kokeessa tammikuussa ja Pirkko agilityssa Lauran kanssa. Hienoa ja jännää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti