perjantai 12. lokakuuta 2012

älyn väläys

Välillä pitää oikein pysähtyä ja ihmetellä koira oppimis- ja oivaltamiskykyä. Kyseessä tällä(kin) kertaa Voltista.
Aloin eilen naksutella sille etujalkojen laittamista sellaisen letkusta tehdyn ympyrän sisään. Se on vähän liian pieni ja aluksi hyväksyin ihan 1 tassun. Se keksi idean noin kolmella naksutuksella. Vaihdoin sen paikkaa ja lähetin sinne ja tassu keskelle. Hiukan samalla nokkimista maahan.
Kohta naksutin vain kahta tassua. Siinä kesti hiukan kauemmin kun ei ne tassut tahtoneet mahtua siihen luontevasti. Päätin siis hyväksyä sen yhden, koska muuten joutuisi liikaa asettelemaan ja vauhti kärsisi.
Tein saman sitten hallilla illalla ja tassua tarjosi sinne oikein loistavasti.
Tänään kokeilin pihalla, oikein hinkuaa sinne. Tehtävä suoritettu ja otetaan se sitten käytäntöön tässä kohta. Ehkä teen isomman ympyrän.

Hanna ehdotti, että opettaisin Voltin kiertämään takaa luoksetulossa kun se tulee aika kovaa ja silloin ei tarttis jarruttaa eikä pompata minun kautta. Mietiskelin tuota ja päätin kokeilla opettaa.
Ensiksi autoin kädellä selän takaa ja naksutin heti kun löäksi kiertämään. Perusasennon otti luonnostaa. Kohta liitin siihen sanan "vierelle". Otin lyhyillä matkoilla ja naksuttelin & autoin vielä kädellä.
Välissä tein vähän muuta ja kokeilin uudestaan. Muisti, mutta tarvitsi hiukan käsiapua. Otin pitkältä matkalta, oli tulossa suoraan sivulle, käskytin "vierelle" ja korjasi linjan selän takaa sivulle :oO
Että joo, tähän meni n.10min. Tosin se ei todellakaan ole valmis, ei todellakaan varma ja todellakin tarvitsee paljon toistoja. Enkä ole varma haluanko käyttää sitä vai en.
Mutta todistettu ettei ole mahdoton opettaa sekään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti