lauantai 27. lokakuuta 2012

Ei mentykään tokokokeeseen. Juoksun rippeitä sen verran, että joku uroksista olisi voinut ottaa häiriötä. En ilenny mennä... jos jonkun koe sen takia olisi pilalle mennyt, oispa ollut noloa.
Tietty aksassakin saa kohta juoksuiset kisata 3-lk. Jipii, sanoo nartun omistaja :o) Vaikka tietysti osa älähti kovasti tästä sääntömuutoksesta ja vedottiin ties mihin sukupuoliviettiin tai -vietittömyyteen ja ettei kohta ole enää kuin paimenia ja paimenkoirien omistajat taas pelkää tappeluita ja ja ja ja... Varmasti on koiria, jotka eivät ainakaan aluksi toimi samalla tavalla. Etenkin jos ei urosta ole opetettu ja totutettu tekemään hommia juoksunartun aikana. Monissa halleissa saa treenata juoksuisenkin kanssa. Käsittääkseni sen takia ei ole uroksien omistajat halleja vieroksuneet vai ovatko? Lisäksi huvittavaa on kauhea huoli siitä ettei nyt narttujen omistajat osaa pitää niitä treeni- ja kisataukoja. Huoh. Kuis urosten omistajat ovat asian hoitaneet kun luonto ei kerro tauon paikkaa?
No niin tai näin, tuskin Suomen koirakanta sen parempaa tai surkeampaa on kuin muuallakaan. Ja useassa Euroopan maassa on saanut jo vuosia kisata juoksuisten kanssa eikä sitä ole koettu ongelmaksi.

Meille tuli eilen yökylään Pätmän. Täytyy kyllä sanoa, että taidan tykätä siitä aikalailla! Vaikka olenhan sitä nähnyt treeneissä ja muutenkin, mutta pääsee näin tutustumaan ihan lähemmin. Se sujahti laumaan hyvin. On järkevä, ei pullistele kellekkään. Mutta leikkii ja menee hienosti ihan kaikkien kaverina.
Yön nukkui rauhassa, kissoja ei jaakaa, sohvilla kiipeilee edelleen, ruoka maistui erinomaisesti ja ei näytä olevan kovin haukkuherkkäkään. Pihalta löysi aarteita ja niitä näyttäisi varjelevan kovasti. Tosin ei meidän koirat keltään yleensä mitään ryöstä niin saa rauhassa pitää aarteensa.
Kevyen oloinen, hyvän kokoinen, nopsan näköinen.
Sen ISDS paprutkin ois tuolla laatikossa, saiskohan ne kohta lähetettyä Kennelliittoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti