lauantai 18. toukokuuta 2013

sitä sun tätä ja SM-toko treenit

Se on niinkuin kesä! Nämä tälläiset kesäilmat olisivat minulle melkein täydellisiä. Tosin yksi päivä oli jo liian kuuma, mutta pitää niitäkin muutama aina olla.
Koirista Maliina on päässyt jo uimaankin. Muut joutuvat odottamaan minun inspiraatiota taikka mökkeilyä. Ovat siis vain lenkkeilleet ja löhöilleet pihalla.

Keskiviikkona kouluttelin Hi-Hassa. Pauliina oli russeleineen WAOssa ja Hanna kipeä, Marikan koiralla hetkellinen ripuli. Osaanottomäärä siis huikea. Pääsimpä pois aikasemmin ja sain Voltinkin treenattua, kiitos iso teille!

Torstaina olin jäkikoetta seuraamassa esineruudun ja tottiksen osalta. Olin jopa muka hiukan töissäkin tallaten aluetta ja ihmisryhmässä. Samalla sain tivattua monta kysymystä tottiksesta, on se vaan aika erilaista joiltakin osin. Se tuli jo huomattua tiistaina jolloin annoin tietämättä kaksoiskäskyjä. Tokossa kun ne ei ole.

Perjantaina SM-ryhmän treenit Hannan, Sarin, Sadun ja Annen kanssa. Otimme pareittain, ja vähän sekaisinkin, kisaomaisesti toisen määräämät liikkeet putkeen parissa erässä. Toinen liikkuroi ja kommentoi.
Aluksi Z istu-seis-maahan. Voltilla oli energiaa aikalailla ja vähän tatadaa-meininkiä, mutta asennot oikein.
Ruutu, laitettiin vähän haastavahkoksi kun ruudun merkki oli matala ja punainen, ruudun suuntaan jokusen metrin päässä näkyvämpi ja isompi merkki. Matkalla myäs merkkejä. Mä ehkä annan täyden kympin Voltille. Se meni sinne merkille minne pitikin ja varsin hyvin. Haki ruutuun empimättä ja pysähtyi, ei ennakoinut maahan menoa. Maahan nopeasti ja loppuosakin hienosti. Kauneusvirhe oli se,e ttä ei ollut aivan keskellä ruutua. Ehkä kuurina nyt sitä lähtää sinne, ei olla varmaan yli vuoteen tehty sen avulla.
Luoksetulo ja ei paha. Stoppi ehkä olisi voinut olla vielä napakampi, mutta nurtsilla ei selkeästi osaa pysähtyä nyt uudella tekniikalla yhtä hyvin.
Tässä välissä olisi voinut tehdä korjaussarjan, otin vain läpijuoksuna luoksarin eikä ennekointia. Pieni vilkaisu ekalla merkillä.
Toinen satsi seuraaminen. Keulii! Asento ei pysy. Mutta ei ainakaan lahnaile...
Tunnari. Oli aika virittynyt. Viritin vielä vähän lisää. Ja niinpä karkasi liikkurin käskystä! Oho. Tokalla yrittämällä ei ilman lupaa, mutta jessus miten kovaa ja yli kapuloiden, kääntyi kyllä heti. Oma löytyi ongelmitta ja palautus reipas. Mutta pyörittää suussa. Taas kuuri tätäkin.
Kaukot. Vieressä toinen koira teki myös. Voltti jumahti. Voihan pylly. Häiriössä kaukoja _paljon_. On ollut melkoisen kiva ja varmahko liike joku aika sitten, nyt jumii ja ottaa häiriötä.
Ohjattu. Ei ongelmia. Meidän ihan lemppari tämäkin.

Tuo koira kyllä rakastaa juoksemista! Kierrättelin puita ja käskyttelin, se niin tykkää ja rakastaa sitä. Oispa kisoissa aina jotain, missä saisi vähän irroitella sillä se kiertäminen menee yli jopa lelunkin ehkä. Tai parastahan on juosta täysiä, kiertää ja juosta taas aivan täysiä nappaamaan lelu.

Paikallaolot. Makuu oli bueno. Istuminen ollut kanssa viimeaikoina kovin varma ja jäi mukavalla ilmeellä korvat hörössä. Ei vielä ottanut painetta vaikka yksi kävi melko kovaäänisesti palauttamassa koiraansa maakuulle (alemman luokan koirat ottivat makuun). Mutta kerta x ei enää kestänyt, tiukka ääni ja käsimerkki laittoivat Voltin maahan. Kutsuin sen pois, en halua laittaa nyt sille ikävää painetta tähän liikkeeseen. Otin istumista vielä erikseen palkkaillen ja ei ottanut myöskään häiriötä muista silloin sitten. Treenataan erikseen eikä suinkaan viimeisenä liikkeenä.

Pennut alkavat lentää pesästä, nyyh. Noita-Di lähtee tänään. Tipu-Whoopy huomenna. Pupu-Rei jää vielä 3 viikoksi ja lähteekin huomenna mukaan tutustumaan ensiksi kaupunkiin ja sitten maalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti