torstai 25. huhtikuuta 2013

Esineruutua

Voltin kanssa ollaan nyt tehty muutamat esineruututreenit. Olen tallannut ehkä hiukan huolimattomasti n.40-50m x 10m alueen ja vienyt leluja niin että Voltti näkee minut. Tai tiedä näkeekö puiden läpi, mutta tietää minun vievän niitä leluja.
Lähtee todella innolla, mutta mutta... irtoaminen loppuun saakka on hankalaa. Se matka on ehkä 20-30m ja sitten helposti jää siksakkaamaan kylläkin sen näköisenä, että etsii etsii.
Olen kävellyt apuna lähemmäksi. Tai käynyt siellä näyttämässä lelua selkeämmin. Sitten lähtee paremmin, mutta edelleen ei määrätietoisesti kuin sen tietyn matkaan.
Tänään toiseen paikkaan ja hanska, pikkulelu ja pallo kaikki melko takarajalle pöpelikköön. Läksi todella hyvin ja teki töitä mennen nyt ihan loppuun saakka ja toi pikkulelun hyvin. Lähetin hiukan eri paikasta ja nyt taas enempi pyörimistä puolessa välissä. Uudelleen lähetys hiukan hetsaten ja meni takarajalle saakka kokoajan haistellen siksakkin. Pallo löytyi hyvin.
Hanska oli vakeampi. Menin lähemmäksi, huomasin Voltin merkanneen sen muttei nostanut. Autoin kehumalla ja toikin hyvin. Oisko ettei vaan tajunnut senkin olevan "lelu"?

Ehkä tämä tästä, mukavaa on ainakin. Joskus jos päästään ihan ukkojakin etsimään :o) Tai ainakin yrittämään, saa nähdä kuinka tämä neiti "irtoan 20m ja sitten leikin perskärpästä" lähtee ja motivoituu.

Voltti myös teki eilen "töitä" vikalla kurssilal häiriökoirana mallikkaasti. Oli pojista niin ihana ettei meinannut mitään tulla rauhallisesta lähestymisestä ja tervehtimisestä. Voltti on siitä helppo, se ei välitä.

Myös hiukan tokojuttuja, sitä sun tätä vähän. Ei erikoista, odotin kovasti huomista Christan koulutusta, mutta onkin peruttu.

Juhaa yritin houkutella Maliinan kanssa hakutreeneihin. Vastaus oli suunille "Mitä se löytää muka kun ei löydä palloakaan pihalta ellei se putoa suoraan suuhun". Ei kai sitten.

2 kommenttia:

  1. Alussa lelut voi olla melko lähelläkin ja kun viet niitä niin voit ensin vaikka heitellä niitä ilmaan ja tiputa ne sitten niin että koira näkee. Kyllä se matka siitä sitten pitenee kunhan hoksaa mistä on kyse. Voit vaikka ensi leikkiä sillä lelulla ennen kuin viet sen sinne ruutuun niin saat sen siitä innostumaan.

    VastaaPoista
  2. Niin ja unohdin sanoa että heti ei tarvitse tuoda kolmea esinettä vaan aloita yhdellä. Ruutu saa olla täynnä esineitä mutta otat ensin ylös yhden, palkkaat sen ja sitten käyt muka taas viemässä sinne esineen ja otat taas yhden ylös. Kun alkaa sujua niin siirryt siihen että pyydätkin tuomaan kaksi jne.

    VastaaPoista