perjantai 13. heinäkuuta 2012

agilitytreenit ja vähän pihatokoa

Agilitytreenit Voltilla kera velipuolen Miion ja omistajansa Katjan. Rataa, jossa meille molemmille niitä vähän vaikeuksia ja treenattavaa-listalla olevia asioita.
Hehkutuksen ällötys, mutta Voltti oli hyvä. Ellei jopa loistava. Kun ohjaaja muistaa _ajoissa_ kertoa asiat, niin koirahan tekee juuri niinkuin on pitääkin. Jos ei kerrota ennen pussia, että käännytään, niin kuinka voisi tietää käännöksen olevan tulossa? Minun koirat eivät juuri ohjaajaa vilkuile putkien ja pussien jälkeen ellei sen tarpeesta ole informoitu ajoissa.
Niistot on kyllä niin Voltin juttu. Nyt nämä jenkkikäännös tyyppiset jututkin alkavat rytmityksellisesti toimia kunhan en ryntää ja annan koiran hoitaa homman. Omasta liikkeestä väärään aikaan se lentää monta metriä muuten.
Myöskään ei lähtenyt lainkaan flänkkäämään missään eli olin osannut kertoa ajoissa minne mennään. Jes. Puomi-putki erottelu oli pro. Pujotteluun vauhdissa sulkukulmaan oli pro. Puomi oli melkein pro, ei himmausta, kovaa loppuun saakka ja pysähdys & nopea vapautus.
Keinun jälkeen haki putken. Eli tämä toistui: kontaktien jälkeen hakee putkea. Syystä että ? Ei mennyt sinne, mutta läksi ryysäämään suoraan sinne. Kisoissa ollaan otettu tästä 2xhylky ja vitonen eli oikeasti nyt täytyy treenata tätä joka kerta tai ainakin melkein.
Rimat 60cm ja toisella kierroksella yksi rima alas vedätys kohdassa. Eipä se yleensäkkään rimoja rapsi pahemmin. Täytyisi kai joskus alkaa nostamaan myös 65cm, mutta se on niin iso hyppy. Pahaa tekee itselle, Voltti nyt kuitenkin on vain 45-46cm korkea ihan todistetusti 2 tuomarin mittaamana.

Viuhka ei treenannut juoksunsa takia, en viitsinyt enkä ilennyt viedä sitä kentälle ettei seuraavilla ole sitten liian vaikeaa. Tärppipäivät kuitenkin lähestyy.

Voltin velipuoli Miio (sama isä) on kyllä myös ihana koira. Olkoot, että näyttää ylisöpöltä karvapuuhkalta ;o) Se on kovasti minun mieluinen uros. Ehkä ripaus näyttelylinjaa tekeekin hyvää näihin harrastuskoiriin?

Viuhka pääsi omalla pihalla sitten hyppimään vähän esteitä ja juoksemaan putkeen. Tosin ihan ajatuksella hiukan kokoamisia ja käännöksiä. Kyllä se kääntyykin ihan solmuun kun haluaa! Sillä on sama kuin Voltilla, niistot rules. Ennakoivat valssitkin kääntää hyvin, mutta niiden tekeminen pitää aloittaa jo 2 askelta ennen ponnistusta. Itseasiassa sille sopisi hyvin tuollainen juokse, pysähdy, rytmitä ohjaus! Itselle vaikeaa vaikkakin olen yrittänyt sitäkin opetella tässä hiljaksiin.

Pihatokoa lopuksi. Voltilla merkkiä ja ohjattuanoutoa. Aika pätevästi. Täytyisi nyt liikkurin avullakin päästä kokeilemaan. Kaukokäskyjä läheltä. Maasta istumaan heikoin lenkki.
Ihan perusasentoja ja pensaan kierron kautta jääviä.
Viuhka rallatteli noutoa (kun se on NIIN kivaa) ja merkkiä (koska sekin on NIIN kivaa) ja pensaiden kiertoa (koska sekin on NIIN kivaa). Kaikki kovaa pois ohjaajasta on kivaa ;o) Seuraaminen, plääh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti