torstai 26. heinäkuuta 2012

Lisäravinteita?

Tässä syystä muutamasta eilen aloin miettimään koirien ruokintaa. Ja miten ne jaksaa, miksi niin, noin tai näin. Jouduin tarkastamaan muistiinpanoja ja miettimään miksi annan tätä, tuota ja sitä.
Miksi Riepu läähättää enemmän, virtsaa enemmän ja useammin, tavallaan väsyy nopeammin kuin esim. Voltti? Miksi minun kaikki koirat kestävät treeniä ja toistoja ehkä keskiverto koiraa enemmän? Miksi ne ovat hoikkia, mutta kohtuullisen lihaksikkaita, karva kiiltää, tassut pysyvät terveitä, kynnet kestävät, ei ole pahoja lihasjumeja, ei kramppeja.

Tottakai merkitystä on koiran luonteella, kunnolla, koulutuksella, lämmittelyllä/jäähdyttelyllä jne. Mutta uskon vahvasti, että myös ruokinnalla ja lisäravinteilla. Uskon, että perussesse sekä ihan normi treeni-/kisakoira selviää ihan hyvin perushyvällä kuivamuonalla.  Mutta jaksaisiko se vielä paremmin jos saisi sopivasti sopivia lisäravinteita tarvittaessa? Sopivaa tankkausta?

Mitkään peruslenkit eivät nyt tarvitse ylimääräistä ajattelua ruokinnassakaan. Ei ainakaan pitäisi. Mutta entäs rankemmat agilitytreenit etenkin lämpimällä ilmalla? Useamman päivän treeniputki esim. semmojen muodossa. Tai useamman kisastartin päivät/viikonloput? Tuohon jälkimmäiseen tulee useimmille koirille stressi mukaan (joka ei aina ole huono asia), joillekin se tulee jo treeneissäkin. Hmmm.

Niin tai näin, opiskelen vielä vähän lisää. Ihan mielenkiinnosta ja koirien entistä paremman jaksamisen&hyvinvoinnin takia.
Paljon apuja ja neuvoja olen saanut Minna Turuselta ja Jakke Lehtoselta, kiitos heille pitkistä keskusteluista ja ajatusten vaihdosta. Kannattaa ehkä tutustua www.katiska.info


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti