sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tokoilua


Eilen Sari auttoi kentällä ohjatun noudon kanssa. Voltti teki elämänsä ensimmäisen oikean ohjatun noudon (liikkuri, täysipitkä matka jne.). Aiemmin on treenannut viime talvena kerran ja nyt kerran pihalla lyhyemmällä matkalla ja itse vietynä.
Oikean haki heti suoraan ongelmitta, teki myös hyvän merkin.
Vasemmalla ei katsonut Saria kun vei ensimmäisen kapulan, käänsi katseen keskimmäisellä ja oikean puoleisella. Läksi siis merkiltä keskelle, pysähtyi käskystä ja läksi hakemaan vasempaa niinkuin pitikin. Hiukan epävarmuutta ja se näkyi kapulan tuomisessa eli otti vähän flänkkiä, mutta toi hyvin ja pureksimatta suoraan sivulle. Toistettiin se ja ihan ok.
Täytyy nyt muistaa ettei pelkkä "merkki" ole käsky vaan pitää tulla myös toinen pysähtymiskäsky. Ehkä se on sitten vaikka "jep".

Aamupäivällä oli vielä kaunis ilma ja pientä pihatottistelua molemmilla bortsuilla.
Voltilla merkkiä, aika hyvin menee kovaa suoraan taakse. Vinoista asennoista kutsuin pois ja lähetin uudestaan. Muutama toisto riitti.
Tunnaria ekan kerran sitten toukokuun kokeen. Pikahajustus vain kädessä ja paljon kapuloita. Ei sitten mitään ongelmaa tai empimistä! Kaksi toistoa ja koska minusta ne meni hyvin, niin mitäs sitä turhaa enempää.
Perusseuraamista jes-asenteella! Aika hyvin pysyi tuo asenne, tarkkaavainen häntää heiluttava ja iloinen koira. Eheki niin tydellinen paikka, mutta haluan sitä iloisuutta mukaan eikä matkalaukkua.
Kaukoja. Läheltä asenteella maasta istumaan. Tekee helposti hiukan puoliteholla, ei nouse napakasti istumaan. Seisomaan nouseminen on minusta hyvä. Seisomisesta istumaan peruuttaen, sama seisomisesta maahan. Kerran n.20m ja peruutti ehkä 1m. En aio huolestua, mielummin peruuttaa kuin etenee.
Metallinouto. Ei pahaa sanottavaa.
Jääviä. Tarttee apua istumisessa. Maahan meneminen yllättäen ei myöskään varma, seisominen on.

Viuhka teki myös merkkiä. Joka onkin sen mielestä ehkä sairaan siistii, kovaa sinne ja vauhdissa ympäri ja seis! Seuraaminen oli aivan liikaa keulimista, mutta ainakin halukasta. Jäävät on kyllä hyvät.
Nouto oli erinomainen sekä puu- että metallikapulalla.
Jopa tuli mieleen, että pitäskö sittenkin tokoilla sen Voittajaluokan 1-tulos Viuhkallekin :o)

Emmi Jämsän ottama kuva viime talvelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti