lauantai 18. elokuuta 2012

EVL korkattu - ja vähän muutakin

Ei menestystä, ei kunniaa mutta rutkasti kokemusta ja hyvää mieltä. Hiukan huonoa tuuria, paljon rutiinin puutetta, ohjaajan tietämättömyyttä, tiukahkoa arvostelua ja runsaasti pilkun viilausta.
Paikalla istumisessa oli istunut hyvin melkein loppuun. Koira lakosi vieressä, Voltti hetken päästä kanssa. Eka tälläinen ikinä, mutta kaikkea voi sattua. (plus sitä pisti ilmeisesti ampiainen/mehiläinen)
Maahan hyvin, otti lonkka-asennon. Vikana käskytys istumaan, tartti 2.käskyn. Uusi juttu tämäkin. 7,5.
Mentiin ekana ja vähän leikkimistä.
Z oli ok, 9. Hyvä mun vomppis.
Seuraaminen vähän lopahti ja ajoittain takapää hiukan erkani & ohjaaja heiluu liikaa. 7,5.
Luoksetulon minä mokasin. Käskettiin sanoa käskyt tötsillä, sanoin seis ihan liian myöhään. Voltti teki kaikki oikein. Vauhtia alkuun vähän liikaakin. 6.
Ruutu. Merkille hiukan kaartaen, luulin jo lähteneen ruutuun. Mutta hyvin meni ja läksi vauhdilla ruutuun ja keskelle maahan (ihan käskystä). Pysyi hyvin. Vauhdilla sivulle ja sitten... Juoksi ohi ja luki lähtöpaikan tötsää merkiksi. Kaartaen sivulle siitä. 7 kuitenkin kun muu kuulemma 10 arvoisesti.
Sitten oli tauko ja sen jälkeen kivoja liikkeitä.
Ohjatussa otin pienet kapulat totutusti. Tyhmä minä, ne ei näkynyt yhtään nurmesta. Meni hyvin merkille, lähetyksestä oikein hyvin kaartaen vasemmalle. Kehän laidalla oli tötsä, juoksi sen luo etsimään kapulaa. Ei löytänyt ja läksi kaarelle bongaten keskimmäisen. Tuomari oli tosi pahoillaan, minä olin hämmästynyt. Paljon jossittelua. Mutta ei auta, 0.
Tunnarille läksi hyvin, tosin läähätti kun niin kamalan kuuma! Haisteli suu auki, bongasi oman ja toi ok, vauhtia saisi olla enemmän. 0. Saamari. Kun meni suu auki ja vaikkei nostanut väärää, niin tulkitsi maisteluksi.
Hyppynouto. Läksi hyvin, mietti nanosekunnin ennen kapulan ottamista. Hyppäsi hyvin ja toi. 9.
Kaukokäskyt. Asenne hyvä! Teki kaikki vaihdot ripeästi. Peruutti hiukan ja siitä
7,5.

Eli tulos ei päätä huimannut, mutta mikään ei olisi mahdotonta! Uskaltaa mennä uudestaankin :o) Lisäksi tuomarina mukava, mutta aina tiukka Pirkko Bellaoui. Selitti hyvin, kehui ja kannustikin. Vaikka ei niitä pisteitä ropissut ;o)

Muutamaa asiaa en tee enää treenissä ehkä koskaan ikinä. Muutama asia jäi edellisestä viikosta selkeästi Voltille mielikuvaksi ja se kostautui. Tötsät ovat nyt liian kivoja eli olen onnistunut merkkitreenissä. Liian hyvin.
Vire oli hiukan vaihteleva, mutta nyt ei mitenkään maailman huonoin. Eikä edes toiseksi huonoin eli jopa hyvä. Virittelysanat nostavat hyvin.
Noudot täytyy saada nopeammiksi. Ja minun täytyy oppia hahmottamaan etäisyyksiä.
Kaukoissa miettiä liikeratoja.
Seuraamisessa vireen pysyminen ja tekninen osaaminen paremmaksi.
Kokeessa tuli eteen paljon asioita, joita ei ole tapahtunut oikeasti koskaan ikinä ennen.

*****
Ex tempore 3-lk hyppiksen 0-koirana. Pika rataantutustuminen ja menoksi. Mia Laamasen ihan mukava ja suoritettava hyppis. Voltti teki ihan ok! Pujotteluun meni oikein kovasta vauhdista tiukahkoon avokulmaan. Sitten menikö väärin tokaan vai en, en tiedä. Yksi sanoi, että meni. Kaksi ettei mennyt. Ihan sama, se meni vauhdilla ja on minun tyhmyyttä ellen nähnyt. Kaiken kaikkiaan ihan mukavasti, yksi kalastelu. Ja sitten hetkeksi unohdin radan ja se kostautui hyllynä. Loppuun taas hyvin. Rimoja ei kolistellut vaikak olivat tapissa. Paljon kyllä rimoja tuli alas, etenkin ekaa. En osaa sanoa miksi.
Voltin isä Tip voitti sekä hyppiksen että agilityradan tullen sitten valioksia ainakin agilitysta!

*****
Illalla pikaiset treenit muutamalla esteellä kera poikien. Mitä siinä, Voltilla on pitkästä päivästä huolimatta hyvä vire ja mukavaa tekemistä. Kontaktit tuntuivat hyviltä ja kiva mennä kisaamaan sunnuntaina.

*****

Tämä minun unettomuus kohta alkaa vaivata. En edes tiedä monesko yö kun herään n.klo 3 ja ei vaan uni tule. Nyt nousinkin ylös hetkeksi, jos se auttaisi. Pyöriminen sängyssä on aika inhottavaa. Plus että päivällä väsyttää sitten kovin. Haukotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti