torstai 7. helmikuuta 2013

Kristallipalloa etsimässä

Meille on tullut tosi mukavasti pentutiedusteluja. Niistä 99% on asiallisia ja mukavia. Järkevän oloisia ihmisiä, paljon kysymyksiä. Haluavat tavata, nähdä vanhempia, jopa edellistä pentuetta. Kaikki käy, on hauska tutustua uusiin ihmisiin, vaihtaa ajatuksia jne. Ihanaa kun on oikeasti asiaa ajatelleita, etukäteen jo selvää asioista ottaneita mahdollisia perheitä.

Välillä on vaikea vastata, mietin kuinka jonkun jutun, ominaisuuden selittäisi. Monikin asia on mielipide ja mieltymys juttuja. Esim. toisen kova on toisen normaali. Rauhallisuus, koulutettavuus, perusluonne. Koiran tyyppi. Odotukset pentueesta.
Odotuksiahan ne vain ovat, kukaan ei pysty antamaan minkaanlaista faktaa millaisia pennuista tulee. Toiveita, yritystä tietyntyyppiseen koiraan, mutta se kristallipallo puuttuu.
Ainut asia, mistä voidaan olla samaa mieltä on ehkä terveys, paino, korkeus, karvanpituus ja väri. Niitä ei paljoa pysty muuntelemaan (paitsi painoa ;o). Terveydessäkin tietysti on se, että kaikki ei aina kerro kaikkea. Itselläni on tässä kyllä täysin puhdas omatunto, niinkuin kaikessa muussakin mitä olen pyrkinyt kertomaan koirista. Mutta edelleen ne eivät ole kiveenhakattuja totuuksia. Ne ovat minun ajatuksia ja mieltymyksiä. Tai jonkun kokeneemman sanomista esim. paimennuksesta.

Minä en pysty lupaamaan koiran olevan terve. Vaikka niin haluaisinkin, se on vaan mahdotonta. Tästä talosta ei lähde yhtään pentua ilman että omistajat ottavat eläinlääkärivakuutuksen (tai mikä se nyt on). Riski mm. OCD:hen on olemassa kun kyseessä on bc. Kaikesta muusta puhumattakaan.
En pysty lupaamaan sen olevan varmaksi tietyn tyyppinen, hyvä hyppäämään, helppo kouluttaa, ei pelkää ääniä tai paikkoja, ihmiselle tekevä, lampaita paimentava, menee kovaa ja kääntyy ilmassa. En, vaikka tietenkin toivon niin ja edellytykset kaikelle tuolle pitäisi olla olemassa. Ja paljolle muulle.

Nyt haluaisin sen kristallipallon jo pelkästään siksi, että näkisin onko pentuja edes tulossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti