torstai 14. helmikuuta 2013

leikkauksen vaikeus

Kolmas päivä peräkkäin agilitya. Ehkä vähän liikaa, mutta Volttia ei näyttänyt haittaavan. Ehkä tuli treenattua myös hiukan liikaa, mutta kismitti Pasin tuoman radan haasteellisuus.
Omalta mukavuusalueelta poistuminen tuo haastetta ihan pelkästään korvien väliinkin. Alitajuntaisesti, tai tietoisesti, on vältellyt joidenkin asioiden treenaamista tai ohjauksien käyttämistä kun ei vaan osaa tai tunnu luontevilta.
Takaaleikkauksia käytin Riepun kanssa paljon. Voltin kanssa enpä juuri lainkaan. Ja se näkyy, on näkynyt useamman kerran tälläkin viikolla. En osaa ajoittaa niitä, liikkua ehkä oikeaan suuntaan oikealla hetkellä. Viuhkallakin ne toimii pääosin hyvin. Miksi ihmeessä ei Voltilla?
Muutenkin herkästi nyt lähtee homma leviämään eli koira ei todellakaan ime ohjaajaan. Toisaaltaan joo, mutta liikkeen kanssa voi myös mennä ohi esteen. Ihan kummallista, tätä ei ollut ti eikä Janitalla. Nyt taas oli. Toki ohjauksella, tai sen puutteella, oli vaikutusta, mutta silti.

Siinä ne kehnommin onnistuneet asiat. Muutama rima vielä tuohon listaan.
Huomaan tekeväni päällejuoksuja helposti ja ne toimiikin. Kaksi tiukahkoa leikkausta peräkkäin toimi myös oikein hyvin. Rytmittämällä kääntyy, kunpa muistaisi ja osaisi sitä aina hyödyntää. Keinu on hiukan retuperällä... huomaa ettei olla sitä treenattu. Puomi oli aika hyvä. Jos ajoissa kertoo pysähtymiskäskyn niin myös pysähty. A:an edessä oli putki n. metrin, puolentoista, päässä sivuttain. Hiukan ahdisti Volttia ja juoksi sen vinoon alas (siis juoksu A). Kilttinä ei siis edes yrittänyt hypätä putken yli. Muutama palkkaus suoraan alas.
Lopuksi kokeiluja, muutama hauska versio samasta kohdasta. Kyllä irtoaa, osaa suorittaa, tuli ohjaukseen vaikak leieröi A:an. Tosin oli tehnyt sitä kohtaa jo eli tiesi kuvion. Mutta silti! Leikkauksilla ei ollut hyvä, A esti oman juoksulinjan. Ehkä kuitenkin kisaversio olisi ollut se eka vaihtoehto.
Ja jotain muutakin kokeilua. Onnistuu, mutta oma eka versio paras ja nopein. Tämä on ehkä hyvä juttu, tietää edes joskus mitä tekee ;o)

Viuhka hengaili mukana alussa rataa rakentaessa. Muttei treenannut, jos ois vaikka kantavana. Oireet viitaisi, että on. Mutta mistäs sitä tietää, voihan vaan kuvitella olevansa ja siksi käyttäytyy niin.

Tokokoe ois la. Ei taas olla ehditty treenaa (kuin agilitya)... Nooh, osaahan se. Osaahan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti