lauantai 8. syyskuuta 2012

Pätevistä pätevin

Ihanin ja suloisin Voltti. Vaikka koirastaan tykkää aina ihan kauheasti, hirveästi ja liikaa, niin hyvien tulosten jälkeen hetken siitä tunteesta, onnistumisesta ja upeasta koirasta tykkää melkein vielä hitusen lisää. Myönnän.
Eli TOKO-koe Siuntiossa, tuomarina Hannele Pörsti.
Istuminen jännitti kun viimeksi meni maihin. No ei mitään, istua tapitti 10 arvoisesti!
Maahan meni hyvin ekalla, jäi ehkä vähän ei niin hyvään asentoon. Nousi ekalla reippaasti ja toinen 10.  Tuomari sanoi, että tämä koiraa osaa olla paikallaan.

Sitten odottelua, kaikki liikkeet putkeen ja meitä ennen oli 5 koiraa. Seuraaminen pitkä kun nälkävuosi... merkkejä ympäri kehää. Nurtsi. Aurinko onneksi paistoi. Sitten ei paistanutkaan, vettä tuli kunnolla just yksi koira ennen meitä. Vompan latautumista se ei haitannut, katseli keskittyneenä Mian ja Lican menoa :o)
Vesisade lakkasikin meidän vuorolla, huisan hienoa.
Seuraaminen oli meidän tasolle ok. Ehkä hiukan poikitti välillä ja ehkä jotkut perusasennot todellakin voisi olla napakammat. 8.
Z järjestys seiso-istu-maahan. Minä en olis antanut niin paljon pisteitä, mutta 10 me saatiin :o) Ja miksi en, annoin istumisesta tahdittamisessa tavallaan kaksoiskäskyn. Mutta tuomari ratkaisee ja siis 10.
Luoksetulo, murheenkryyni. Jeps, ennakoi seisomista erittäin voimakkaasti... sama maahanmenossa, mutta ehdin olla nopeampi. 7.
Sitten taisi olla ruutu. Merkille odottaessa oli taas vähän ylivirittynyt koira. Mutta meni hyvin ja ruutuun suoraan ja kovaa. Käskytin heti maahan, sillä ois mennyt kuitenkin. Sivulle tuli ihan hyvin. 10!
Ohjattu nouto. Toivoin kovasti oikean puoleista, sillä vasen oli teltalle päin ihan kehänauhan vieressä. Sain vasemman. Loistavasti merkki. Läksi hyvin vasemmalle ja haki suoraan kapulan, toi suoraan sivulle. Jes 10!
Hyppynouto. Oppisko heittää... se kapula lensi just ja just yli ja kaarsi vasemmalle. Hyvin läksi hypyn, nouti ja olikin jo hypyn ohi ja tuli sivusta. 0. Mun moka.
Tunnari, toinen iik osio. Läksi hyvällä asenteella ja meni ohi kohti ruutua. Melkein jo hihkaisin takas, mutta samantien kääntyi ympäri, haisteli hetken ja toi oman. 10!
Lopuksi vielä kaukokäskyt ja silti Voltin vire enemmän kuin hyvä. Kaikki vaihdot ilmeisen hyvin, koska siitäkin tuli 10.
Siis voi mun pätevä pikkukoira, ylitti itsensä ja teki parhaansa. Se riitti 1-tulokseen 272p. ja valiokello tik-tak.
Hurrjan hieno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti