sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Tänään olisi vielä agilitya, loppuviikon voisi keskittyä tokoon. Lauantaina olisi koe... iik ja apua.
Tosin tokoa olen vähän joka välissä tehnyt. Eilenkin kisoissa lopussa kentän tyhjennettyä. Seuraamista, joka oli aika mukavan oloista. Ohjattua noutoa, jossa ei pahempia ongelmia näyttänyt olevan. Toivotaan tämän saman jatkuvan myös lauantaina. Luoksetuloa stopeilla. Ekan valui ja höpöhöpö ja mene pois takaisin. Tämä toimii syystä tai toisesta ja huomautuksesta huolimatta seuraavan tulee kovaa ja pysähtyy täysiä ja napakasti!
Kaukot kerran koematkalta. Tuttu katsoi liikkuuko ja jos niin minne suuntaan. Takajalat olivat pysyneet tasan paikallaan! Tai yhdessä maasta ylös nousussa oli toinen takajalka siirtynyt pari senttiä korjatessa asentoa. Loistavaa.
Tokokin voi olla hauskaa ja mukavaa. Ei sen tartte olla niin piip piip tosikkomaista. Haluan, että koiralla ja ohjaajalla on hauskaa. Uskon, että niin myös tulee parempia tuloksia ajan kanssa. Ja ellei tule, niin on ainakin ollut kivaa.
Vähän sama kuin että agilityssa koira menee heti kovaa ja opetellaan yhdessä sitten siitä vauhdista juttuja. Tietysti todella syvällisen (köhöm) keskustelun jatkojalostuksena olisi näppärää, jos koira menisi 1-2 luokissa enempi sellaista keinuheppalaukkaa. Mutta mitäs sitten kun se formulavaihde iskisi 3-lk? Sinne se meni ja sieltä se tuli.

Edelleen mukava fiilis kisoista vaikkei tuloksilla juhlittu. Muutamalla käännöksellä voi juhlia vielä pitkään, muutamaa asiaa todellakin pitää treenata ja kaikkea vahvistaa. Mutta mutta on se vaan ihana koira.
Niin kovasti ja varmasti haluan pennun siitä itselleni sitten joskus vuosien päästä. Uros valinta tulee olemaan vaikea ja hankala. No onneksi ehtii syntyäkin vielä monta huippis urosta siihen mennessä. Ja monesta kasvaa loistava. Vaikka Pätmänistä :o)


Voltti osaa olla myös rasittava. Lenkeillä koko ajan Viuhkan niskassa. Ja Viuhka ei sano mitään.
Mutta on sekin hurjan nopea, Viuhka siis. Juoksevat ihan hulluina Tipin ja Gungan kanssa harjulla ja ei noi mun niille häviä. Tosin enempi Voltti ja Gunga juoksee, nämä aikuiset ovat enempi hillittyjä ja puistelevat päätään teinien virtapiikeille. Luulen, että Tip toivoo salaa, että Gunga vaikka jäisi reissulleen jäniksiä jahdatessaan. Sen verran ärsyttävä se taitaa sen mielestä välillä olla. Tyypillinen mali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti